NARVIK 1940 av Alf R. Jacobsen (Ebok)
Ebok

NARVIK 1940 (Ebok)

Angrep ved daggry og Bitter seier. Den komplette historien om kampen om Narvik samlet i en bok

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2023
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 17.32 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202799427
Kategori: Historie og Dokumentar og fakta
Omtale NARVIK 1940

Krigsvåren 1940 havnet Narvik midt i begivenhetenes sentrum. For å stanse Nazi-Tysklands tilførsel av svensk jernmalm fra den lille havnebyen ble det lagt et minebelte i Vestfjorden. Men i snøstormen 9. april klarte ti tyske jagere å snike seg forbi sperringene og innta byen med overlegne styrker. Britiske sjøstridskrefter, med kaptein Warburton-Lee i spissen, ilte til for å ta opp kampen.

Straks brannrøyken over Narvik hadde lagt seg etter jagerslaget 10. april, forsto de allierte at de var blitt utmanøvrert. De satset alt på en rask gjenerobring. Men planleggingen hadde sviktet, og Churchills lettsindige krav skapte sterke konflikter mellom stjernegeneralen Mackesy og en aldrende Lord Cook. Samtidig raste en fjellkrig som krevde det ytterste av de norske soldatene i 6. divisjon, som med støtte av franske og polske tropper tvang de tyske erobrerne gradvis tilbake. For å unngå et totalt sammenbrudd måtte Hitler handle raskt.
Kappløpet om Narvik var i gang.

NARVIK 1940 er en intens og levende skildring av et felttog som fanget en hel verdens oppmerksomhet. Alf R. Jacobsen kaster nytt lys over de dramatiske begivenhetene og den bitre maktkampen som fant sted bak kulissene i London.

Til toppen

Flere bøker av Alf R. Jacobsen: