Nathalie (Innbundet)

Forfatter:

Agnete Øye (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 159
Forlag: Bazar
Språk: Bokmål
Originaltittel: La délicatesse
Oversatt av: Øye, Agnete
ISBN/EAN: 9788280875051
Kategori: Romaner
Omtale Nathalie

En uvanlig kjærlighetshistorie om møtet mellom to veldig forskjellige mennesker. Den internasjonalt anerkjente forfatteren David Foenkinos har skrevet en inderlig og humoristisk historie om ny kjærlighet som lyser opp sorgens mørke etterdønninger. Nathalie og François er det perfekte paret. Når François plutselig dør er Nathalie overbevist om at hun aldri kommer til å se på en mann igjen. Spesielt ikke en nerdete og sjenert svenske, som hennes kollega Markus. Men en dag kysser hun ham på ren impuls og en annerledes kjærlighet begynner sakte, men sikkert å spire mellom to umake og kompliserte sjeler. Natalie er morsom og velskrevet. Vi får innblikk i hvordan en sjenert mann tenker og oppfører seg når han er forelsket. Og hvordan en sorg slipper taket.

Til toppen

Andre utgaver

Nathalie
Bokmål Ebok 2013
Anmeldelser Nathalie

«Språket er nydelig, og stemningen i boka litt som i den småabsurde filmen Den fabelaktige Amélie fra Montmartre (… ) Boka er på 160 sider, og inneholder verken et ord for mye eller for lite. Et deilig lite frikvarter. Og hadde du ikke lyst til Paris før, så får du det i hvert fall nå.»
Ingvild Kjøde, KK

"Vil du se en fransk film, les heller denne romanen (…) full av vittige metakommentarer og fotnoter i lett Nick Hornby-stil (…) snerten underholdningsverdi, godt oversatt av Agnete Øye."
Mari Nymoen Nilsen, VG

"David Foenkinos overbeviser med romanen Nathalie (...) Han krydrer språket med små litterære kuriositeter i form av dikt og sangtekster, som beriker historien og bringer oss nærmere både Nathalie, hennes kollegaer og venner."
Mari Aasgard, Hegnar Kvinner

"Umulig å motstå: Denne pennen som smyger seg inn i hjertets kroker, rører ved deg som en Cupidos kjærlighetspil." 
Le Figaro


"Lakonisk kjærlighetshistorie som er både morsom og tragisk." 
JyllandsPosten

Til toppen