Natur og ungdom av Ingrid Røise Kielland (Ebok)
Ebok

Natur og ungdom (Ebok)

Aksjonene som endret norsk miljøkamp

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2017
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 59.23 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202539160
Kategori: Politikk og samfunn og Dokumentar og fakta
Omtale Natur og ungdom

Natur og Ungdom kjemper i en vektklasse som langt overgår størrelsen i antall medlemmer. Den lille organisasjonen med en øvre aldersgrense på 25 år har fostret noen av miljøbevegelsens mest prominente medlemmer og har gått til kamp mot landets mektigste aktører – der oljeindustrien som vil bore utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, er den siste i rekken.

Denne boken følger norsk miljøvernhistorie ved å levendegjøre Natur og Ungdoms viktigste aksjoner – fra fuglekikkeren som kastet fra seg overflødig emballasje i en butikk på 1970-tallet, til krølltoppen som gravde opp tønner med gift på 1980-tallet, til gjengen som vandret inn i et skytefelt på 1990-tallet og hun som ofret Roskilde for å ligge fastlenket til gravemaskiner på 2000-tallet – og viser hvordan Natur og Ungdom gjennom 50 år har utviklet seg til å bli den mest aktivistiske organisasjonen i landet.

Aldri har verdens miljø- og klimaproblemer syntes større, men en liten organisasjon har vist at det er mulig for ungdommer å gjøre noe for å løse våre felles utfordringer.

Til toppen

Andre utgaver

Natur og Ungdom
Bokmål Innbundet 2017
Natur og Ungdom
Bokmål Heftet 2019