Nesten som deg selv (Heftet)

Barn og etikk

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 216
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202781538
Kategori: Pedagogikk
Fag: Samfunn, religion, livssyn og etikk
Nivå: Akademisk
Omtale Nesten som deg selv

Denne oppdaterte utgaven er en omfattende revisjon for å kunne tilby en aktuell etikkbok for alle som arbeider med barn. Boka er utvidet og oppdatert og omfatter etikk knyttet til flere religioner, og om sekulær etikk. Boka er også oppdatert på nyeste endringer i lovverket som gjelder barn og barnehageansatte, og inneholder mer om etiske spørsmål knyttet til nettbruk. Mye har endret seg i og rundt barnehagen siden boka ble utgitt første gang. Norge er et mangfoldig samfunn når det gjelder tro og livssyn, og det preger også barnehagen.

Bokas del 1 gir en innføring i deler av etikkens historie og etiske grunnlagsproblemer og inviterer til forsøk på etisk analyse og diskusjon. Bokas del 2 konsentrerer seg om praktiske sider ved det etiske samlivet i barnehagen.

Nesten som deg selv er både tittel og innfallsvinkel for denne boka. Barn eller voksne du møter, er ikke kopier av deg selv, men de ligner deg. De møter deg med en utfordring til moralsk ansvar. Barnehagen er en arena der mennesker lever i forhold til hverandre, og oppmerksomheten i boka er rettet mot forholdet mellom den voksne og barnet, den voksnes forhold til andre voksne, og ikke minst barnets forhold til andre barn.

Til toppen

Andre utgaver

Nesten som deg selv
Bokmål Ebok 2023

Du vil kanskje også like