Nytt blikk på diabetes av Erik Hexeberg (Ebok)
Ebok

Nytt blikk på diabetes (Ebok)

Forstå hvorfor alt handler om blodsukkeret

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2024
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202825904
Kategori: Familie og helse og Dokumentar og fakta
Omtale Nytt blikk på diabetes

I boka Nytt blikk på diabetes kommer lege og forfatter Erik Hexeberg med banebrytende perspektiver på hvordan vi kan behandle diabetes. Her får leseren konkrete råd til hvordan de kan få kontroll på det Hexeberg mener er det helt avgjørende blodsukkeret.

Stadig flere lever med diabetes. Rundt 270 000 personer har diagnostisert diabetes – altså fem prosent av befolkningen, og det anslås at rundt 60 000 har uoppdaget diabetes. Og stadig flere bruker blodsukkersenkende legemidler. Når så mye handler om blodsukkeret, og siden alle komplikasjonene som oppstår som følge av diabetes bunner i nettopp høyt blodsukker, burde det være innlysende at pasienter med diabetes får råd om hvordan de får kontroll på blodsukkeret, hevder Hexeberg.

Diabetespasienter i Norge anbefales å ha et kosthold med lite fett, og spesielt mettet fett. I sin tidligere bok Nytt blikk på kolesterol har forfatteren beskrevet hvordan det ikke er det fettet vi spiser, men det som blir omdannet fra overskudd av sukker i blodet, som ender opp som det farlige kolesterolet, som små led-partikler. Hexeberg får stadig inn pasienter på kontoret sitt som advares mot fett. De har i stedet blitt anbefalt å spise rikelig med karbohydrater. Konsekvensen er at de har fått ustabilt blodsukker, ifølge Hexeberg. I boka Nytt blikk på diabetes får leseren gode råd rundt hva de selv kan gjøre for å få kontroll på blodsukkeret, og det er litt mer komplisert enn bare hva de spiser, ifølge forfatteren. Det fine er at en selv kan måle og overvåke dette.

Boka er en del av serien «Nytt blikk på» – der forfatteren tidligere har utgitt bøkene Nytt blikk på kolesterol og Nytt blikk på autoimmun sykdom sammen med sin kone Sofie Hexeberg.

Til toppen

Andre utgaver

Nytt blikk på diabetes
Bokmål Innbundet 2024

Flere bøker av Erik Hexeberg: