Opprør (Innbundet)

Forfatter:

Lars-Erik Sørbotten (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 789
Forlag: Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: Tombland
Oversatt av: Sørbotten, Lars-Erik
ISBN/EAN: 9788232802807
Kategori: Krim og spenning
Omtale Opprør
Aldri tidligere er Tudor-England fremstilt mer levende, i en fortelling som samtidig trekker opp tankevekkende paralleller til vår egen tid.

Det er sommeren 1549. Henrik 8. er død og England er på vei inn i kaos og dyp splittelse. Den radikale protestantismen skaper forvirring i det religiøse liv, landet befinner seg i en håpløs krig mot Skottland og økonomien er i ferd med å kollapse. Til dette kommer sult og magre år i landbruket, og en bondestand som har fått nok av utbytting og griske landeiere. I hele landet vokser et bondeopprør i styrke og omfang. Fribonden Robert Kett samler frustrerte bønder omkring seg i tusentalls, i et opprør som skal bli et av de største i landets historie. På en høyde utenfor Norwich oppretter de en leir og tar over makten i Englands nest største by.

Prinsesse Elizabeth, den avdøde kongens yngste datter, har gitt Matthew Shardlake i oppdrag å etterforske mordet på en slektning i Norfolk. Etterforskningen bringer Shardlake fra London og til Norwich, og snart også inn i hjertet av bondeopprøret: Robert Ketts stadig voksende leir på Mousehold Heath. Her utfordrer opprørslederen den rojalistisk trofaste London-advokatens syn på rett og galt, lov og orden. Landet står på randen av borgerkrig, i London forbereder myndighetene seg på krig mot opprørerne - og Shardlakes strategiske evner og moralske kompass stilles på hittil ukjente prøver.

Til toppen

Andre utgaver

Tombland
Engelsk Heftet 2019
Tombland
Engelsk Heftet 2019
Opprør
Bokmål Ebok 2020
Opprør
Bokmål Heftet 2021

Flere bøker av C.J. Sansom: