Forfatter: , , , , , , , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 228
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202635701
Fag: Historie, Samfunnsvitenskap
Nivå: Akademisk
Omtale På vandring og på flukt

Denne boka er tilgjengelig i en gratis open access-utgave på noasp.no.

På vandring og på flukt. Migrasjon i historisk perspektiv trekker noen lange linjer gjennom de siste århundrenes migrasjonshistorie. Første del tar for seg utvandringen fra Norge, mens siste del har fokus på innvandring de senere årene og et flerkulturelt Norge. Ikke siden 1940-årene har flere mennesker vært på vandring og på flukt – over landegrenser eller innenfor eget land. Mennesker flykter fra opprør og krig. Men mange bryter også opp fra sitt hjemsted og flytter fordi de søker arbeid og drømmer om et bedre liv.

Forfatterne som bidrar i denne boka, er forskere og formidlere med bakgrunn i ulike fagtradisjoner: historie, arkeologi, språk, pedagogikk, nordamerikanske områdestudier, global utvikling og samfunnsplanlegging. På vandring og på flukt. Migrasjon i historisk perspektiv henvender seg både til forskere, studenter og et allment historieinteressert publikum.

Til toppen

Flere bøker av Knut Kjeldstadli, Kariin Sundsback, Frans-Arne Hedlund Stylegard, Berit Eide Johnsen, David Mauk, Anne Elisabeth Laksfoss Cardozo, Øyvind Tønnesson, Hanne Haaland, Hege Wallevik og Maryann Jortveit: