Passord: Kairos av Torild Wardenær (Ebok)
Ebok

Passord: Kairos (Ebok)

dikt

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2013
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.43 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203356063
Kategori: Noveller, lyrikk og drama , Skjønnlitteratur og Noveller, lyrikk og drama
Omtale Passord: Kairos
Fra antikken og inn i vår elektroniske tidsalder har passordet vært et adgangstegn for innvidde. Kairos, i betydningen 'det rette øyeblikk', står som tidsbegrep i både et motsetnings- og komplementærforhold til Chronos, den lineære tiden. Kairos er nå, men samtidig inngår det i en uendelig rekke øyeblikk.
I sin niende diktsamling, og med nye «Arvestykker», tilbyr Torild Wardenær oss en inngang til poesien via 'det rette øyeblikk', inn mot den største av gåtene: tiden. Gjennom arven, som både er materiell og metafysisk, skapes en evighet i det levende. Sporene etter jordas levende historie går gjennom oss som er her nå, og de som kommer etter oss. Wardenær gir planter, insekter, spøkelser, himmellegemer, sitt eget skjelett, trær og berg, fugler og mennesker en stemme som er utsatt, men også beskyttet, og i titteldiktet er passordet skrevet inn mellom evighetstegnene.
"Flere av diktene i Torild Wardenærs nye bok holder klassikerstandard. ... Torild Wardenær bedriver et omfattende og systematisk dikterisk prosjekt av ualminnelige dimensjoner."
Trond Haugen, Morgenbladet

"... det er rett og slett en stor opplevelse å gå inn i de prosadiktlignende tekstene hennes, der billedkraften aldri ser ut til å tape seg. (...) Torild Wardenærs dikt er tankevekkende, samtidig som de er medrivende. (...) 'passord : kairos' er rett og slett norsk samtidspoesi på sitt beste."
Henning Howlid Wærp

"Dypt originale dikt om den besværlige meningen med livet og forstandens smått komiske forsøk på å forestille seg det uforståelige. (...) Med årets samling fullfører Wardenær en bemerkelsesverdig poetisk trilogi som startet med «Psi» (2007) og fortsatte med «Mens Higgsbosonet gnager» (2011)."
Arne Hugo Stølan, VG (terningkast 5)

Til toppen