Pust (Innbundet)

Den nye vitenskapen om en glemt kunst

Forfatter:

Mette-Cathrine Jahr (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 328
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Breath.The new science of a lost art
Oversatt av: Jahr, Mette-Cathrine
ISBN/EAN: 9788202782092
Kategori: Familie og helse
Omtale Pust

Du vil aldri puste på samme måte igjen!

Det er ikke noe som er viktigere for helsen vår, og hvordan vi har det, enn pusten vår. Vi trekker pusten inn, og slipper den ut igjen, og dette gjentar vi hele 25 000 ganger i løpet av en dag. Men visste du at vi mennesker har mistet den viktige evnen til å puste riktig? Dette har alvorlige konsekvenser, og det er bare noe av det du kan lese om i boken Pust: Den nye vitenskapen om en glemt kunst.

Vitenskapsjournalist James Nestor har reist verden rundt for å finne ut av hva som gikk galt med pusten vår. Svarene på hvorfor vi i dag puster som vi gjør, skulle James Nestor komme til å finne helt andre steder enn man skulle tro. Ved å fordype seg i medisinsk forskning som er gjort gjennom tusenvis av år, i tillegg til nyere banebrytende studier av lungene våre, og kunnskap fra psykologi-, biokjemi-, og fysiologifeltet, snur boka opp ned på den tradisjonelle forståelsen vi har av pusten vår, på alt det vi trodde vi visste om den.

Moderne forskning viser at selv små justeringer i måten vi puster inn og ut på, kan forbedre fysisk prestasjon, forynge indre organer, stoppe snorking, og forhindre astma og autoimmune sykdommer. Ingenting av dette skulle være mulig, men likevel er det nettopp det.

Pust er oversatt til over 30 språk, og kan skilte med bestselgerplasseringer i både The New York Times, The Wall Street Journal og The Sunday Times.

Til toppen

Andre utgaver

Pust
Bokmål Ebok 2023
Pust
Bokmål Heftet 2024