Rødt og hvitt (Heftet)

om blod og melk i fortid og samtid

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 249
Forlag: Unipub forlag
Språk: Flerspråklig , Bokmål , Dansk / Svensk
ISBN/EAN: 9788274775190
Kategori: Sosiologi
Omtale Rødt og hvitt
Rødt og hvitt handler om blod og melk, to kroppsvæsker som er uløselig knyttet til kvinnekroppen. Forskere med ulik bakgrunn (medisin, sosiologi, sosialantropologi, historie og idéhistorie) skriver om tenkning og praksiser knyttet til blod og melk - til ulike tider og på forskjellige steder i verden. Det handler - blant annet - om helsebringende kroppsvæsker i Vest-Bengal, om morsmelkens rolle for slektskapsrelasjoner i Vest-Afrika, og om norsk ammepolitikk. Felles for tekstene er at de ikke setter opp noen motsetning mellom natur og kultur, mellom ikke-menneskelige og menneskelige faktorer, mellom molekyler og tanker. Bidragene viser hver på sin måte at blod og melk både er natur og kultur.
Hilde Bondevik er idéhistoriker og førsteamanuensis ved Institutt for helse og samfunn ved Universitetet i Oslo.
Anne Kveim Lie er lege og førsteamanuensis i medisinsk historie ved Institutt for helse og samfunn ved Universitetet i Oslo.
Bidragsytere - Kristin Asdal - Hilde Bondevik - Jacqueline Chinkonde - Anne-Lise Ellingsæter - Kristin Hanssen - Anne Kveim Lie - Anne Løkke - Elina Oines - Tone Sommerfelt - Johanne Sundby

Til toppen