Se oss danse (Heftet)

Serie: De andres land 2

Forfatter:

Agnete Øye (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2024
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Regardez-nous danser
Oversatt av: Øye, Agnete
Serie: De andres land
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202829889
Kategori: Romaner
Omtale Se oss danse

Se oss danse er andre bok i Leïla Slimanis romantrilogi som ble innledet med De andres land. De andres land utkom på norsk i 2021 og ble omtalt av Aftenposten som «fargerik», «sensuell» og «obligatorisk lesning». Hele trilogien er inspirert av Slimanis egen fransk-marokkanske familiehistorie.

I Se oss danse er vi kommet frem til det viktige året 1968. Mens moren Mathilde var hovedperson i De andres land, handler det nå mest om datteren Aïcha – som returnerer til Marokko etter fire års medisinstudier i Strasbourg. I Frankrike står studentene på barrikadene og krever samfunnsendringer, hjemme i Marokko møter Aïcha et stokk konservativt samfunn.

Den samme kvelden som amerikanske astronauter lander på månen, blir Aïcha kjent med en gruppe unge intellektuelle som vil fornye Marokko. Er det sammen med dem hun skal prøve å finne sin plass i dette landet som blir styrt av en autoritær konge og der alle leger frem til nå har vært menn?

Se oss danse er en frodig og oppslukende historie om frigjøring – fra både familiens og samfunnets krav og forventninger. Det er også en roman som kaster lys over mange viktige problemstillinger i Europa i dag, for eksempel hvordan manglende jevnbyrdighet skaper fiendskap mellom befolkningsgrupper.

Til toppen

Andre utgaver

Se oss danse
Bokmål Innbundet 2023
Se oss danse
Bokmål Ebok 2023
Se oss danse
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023

Flere bøker av Leïla Slimani:

Bøker i serien