Skikk og bruk (Innbundet)

Forfatter:

Fredrik Arff (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 223
Illustratør: Arff, Fredrik
Forlag: Cappelen
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202236021
Kategori: Kulturhistorie
Omtale Skikk og bruk
Skikk og bruk er spekket med nyttig informasjon, anekdoter og sitater om alt fra bryllup og konfirmasjon til arbeidsliv og kongehus.


Hva betyr det når det står formiddagsantrekk på invitasjonen? Hva er god kutyme på dansegulvet? Hvordan skjer askespredning? Hvordan gjennomføres et håndkyss?
Erik Lundesgaards Skikk og bruk er et oppslagsverk, men også en leseverdig gjennomgang av sjangerens historie, som strekker seg fra det gamle Egypt via Håvamål og Kongespeilet til Waldemar Brøggers klassiker fra 1960-tallet.


Praktboken er en hyllest til det gode liv, en betimelig påminnelse om at regler ikke trenger å være en tvangstrøye, men derimot utgangspunkt for sosial trygghet og komfort.


Erik Lundesgaard (f.1980) er cand.mag med fagene statsvitenskap, litteraturvitenskap og tysk. Han har gjennom en årrekke jobbet som vestibylevert ved Nationaltheatret. Dessuten har han arbeidet som omviser ved Oslo Rådhus og Det kongelige slott.


Fredrik Arff (f. 1978) har studert foto i Edinburgh og London, og har holdt flere utstillinger i Norge og i utlandet. Arffs studio ligger i Oslo.


www.skikkogbruk.no

Til toppen