Slik blir du styrtrik i Asia! (Ebok)

Forfatter:

Tor Edvin Dahl (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2013
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.02 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: How to Get Filthy Rich in Rising Asia
Oversatt av: Dahl, Tor Edvin
ISBN/EAN: 9788202422875
Kategori: Romaner , Romaner og Skjønnlitteratur
Omtale Slik blir du styrtrik i Asia!

I denne fascinerende romanen følger vi den navnløse fortelleren fra han blir født som den yngste sønnen i en fattig familie til han ender som en styrtrik og vellykket forretningsmann. Han er en som har bygd sin suksess på det mest livgivende av alt: friskt vann.
Men styrtrik betyr ikke nødvendigvis lykkelig, og i fortellerens hjerte lever drømmen om jenta han forelsket seg i på skolen. Henne han hadde én natt med før hun erklærte at hun skulle vekk fra slummen og drog. Gjennom årene krysses deres veier jevnlig, men det later til at deres skjebne skal bli aldri å få hverandre.

Romanen stjeler sin form og oppbygning fra mylderet av oppskriftsmessige selvhjelpsbøker som oversømmer det asiatiske markedet. Den insisterende, nesten agressivt optimistiske tonen kler denne medrivende fortelling om kjærlighet og kampen for å lykkes. Moshin Hamid har skrevet en beisk og opprørende skildring av et kynisk samfunn bygd på den sterkestes rett.

Mohsin Hamid vokste opp i Lahore i Pakistan og studerte ved Princeton og Harvard. Hans første roman Moth Smoke (ikke utgitt på norsk) ble belønnet med flere litterære priser. Med sin andre roman, Den motvillige fundamentalist (2007) fikk han sitt internasjonale gjennombrudd. Romanen ble møtt med stor interesse verden over og har blant annet vært 'Månedens bok i P2' her hjemme. Mohsin Hamid bor i London.

Pressen skrev om Den motvillige fundamentalist:

"Den motvillige fundamentalist er et godt og medrivende portrett av en ung mann, og hans vei til å finne sin identitet i en polarisert verden."
Ingrid Brekke, Aftenposten

"Nostalgi og forandring er temaer i denne romanen, som også er en kjærlighetshistorie. Den er fort lest og lett tilgjengelig. Og altså ytterst aktuell."
Anne Cathrine Straume, NRK

Terningkast 5
"Boken er kort og enkel å lese, og den behandler et svært ømtålig tema med lett humor og ublu ironi. Med sitt slentrende språk holder den leseren fanget til siste slutt."
Guro Havrevold, Fredriksstad Blad

Til toppen

Andre utgaver

Slik blir du styrtrik i Asia
Bokmål Innbundet 2013
Slik blir du styrtrik i Asia
Bokmål Heftet 2014