Smaksrike minner fra Persia (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 191
Forlag: Pepper
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788292527252
Omtale Smaksrike minner fra Persia
I samarbeid med Inkognito AS og Pepper publishing, as publiserer forfatteren Lily Bandehy Smaksrike minner fra Persia, en kokebok om eksotiske retter, kultur og råvarer fra Persia.
Smaksrike minner fra Persia tar deg med inn bak det medieskapte bildet av Iran. Til et yrende dagligliv fullt av mennesker som nyter de smaksrike mulighetene som blomstrer i skyggen av diktaturet. Interessant lesning for deg som søker innsikt om mat, oppskrifter, råvarer og kulturhistorie fra det som en gang var verdens største og mektigste rike.

Dette sier Lily Bandehy om boken: «Denne kokeboken er en gave til Norge og Persia, en bro mellom mine to elskede land. Det er på høy tid at det persiske og norske kjøkkenet møtes. Nordmenn har åpnet seg for verden og omfavnet italiensk, fransk, tyrkisk, arabisk, gresk, thai og vietnamesisk mat. Nå trenger de å prøve noe nytt, oppdage nye smaker. Smaker som ikke er søte, ikke sterke, men romantiske og poetiske. Persisk mat med safran, kanel og granateple inneholder mye mystikk, et nytt syn og ny smak.

Men boken handler ikke bare om persisk mat, den gir også innsikt i landets historie og kultur, for eksempel råvarenes symbolikk og hvilke retter som tilhører ulike sesonger og høytider. Jeg prøver å bringe leseren til et måltid i et persisk hjem. Gi dem opplevelsen av å reise i «Tusen og en natt» og kjenne duften av safran og kanel. Underveis i skriveprosessen følte jeg meg som Shahrzad, fortelleren i «Tusen og en natt».

Til toppen

Flere bøker av Lily Bandehy: