Smygetreet (Heftet)

Serie: Forglem meg ei 3

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Forglem meg ei
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788202574918
Kategori: Romanserier
Omtale Smygetreet

Sigvart har fridd til Laura, men brått er han i lensmannens søkelys. Laura vet ikke hva hun skal tro. Heldigvis har hun Augusta, som passer sønnen mens hun arbeider i landhandleriet. Men da Vesle-Anders blir febersyk, er selv fødekona opprådd. Siste utvei er å prøve et gammelt, myteomspunnet ritual en månelys natt …

Sigvart gikk rett bak henne. «Dette kommer til å gå bra, Laura.»

Laura snudde seg. «Tror du det, Sigvart?» Det gjorde vondt i magen av angst. Den lå som en uslipt sten inni henne. Hvert åndedrag, hvert ord og hvert steg skrapte borti de ru kantene og minnet henne på det hun ikke visste. Om sønnen ville overleve.

Til toppen

Andre utgaver

Smygetreet
Bokmål Ebok 2018
Smygetreet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019

Flere bøker av Stine S. Samuelsen:

Utdrag

Deres, frue. De to siste ordene til lensmann Frykman ringte i ørene til Laura, og hun spratt forferdet opp fra stolen mens hun stirret på ham.

«Ble mitt navn nevnt i krangelen mellom Anders og Sigvart, sier De?»

Lensmannen nikket. «Stenhoggeren var sikker i sin sak.»

«Men … Hvorfor det?»

«Det vil jeg også gjerne vite svaret på. Har De ingen anelse, fru Berg?»

«Nei, akkurat nå forstår jeg ingenting. Verken av basketaket eller hvorfor navnet mitt ble nevnt.»

«Jeg spurte Dem i sted hva slags forhold De har til Sigvart Berg, og jeg spør Dem på ny. Kan hende har De noe å tilføye?» Frykman så granskende på Laura.

Hun sank ned på stolen igjen og la hendene usikkert i fanget. Hun grep rundt den tynne gullringen og snurret det langsomt rundt på fingeren. Det gjorde inntrykk at lensmannen så slik på henne, og hun hadde vansker med å se ham direkte i øynene.

«Ikke noe som angår tiden før mannen min døde,» sa hun lavmælt.

«Hva mener De med det?»

«Sigvart Berg har fridd til meg.»

«Ah!»

«Men det var ikke før en god stund etter at Anders kom i jorda,» la Laura hastig til. «Og det er pent av Sigvart å ville ta vare på sønnen min og meg. Det er da ikke noe galt i det?» Hun kjente at hun var faretruende nær ved å gråte.

Frykman smilte vennlig. «Nei, det er ikke det, og ikke er det uvanlig heller. Men det får meg likevel til å undres. Jeg må få snakket med Sigvart Berg snarest. Har han rent mel i posen, har han intet å frykte.»

«Jeg har ingen god forklaring på det stenhoggeren har fortalt Dem, men samtidig kan jeg ikke fatte at det kan være sant. Jeg hører jo at de to barket i hop, så det kan jeg ikke nekte for, men at Sigvart skal ha gjort Anders noe vondt med vilje … Nei, det kan jeg simpelthen ikke tro.»

«Mitt arbeid er ikke å tro, fru Berg, men å vite. Og ikke for å gjøre Dem ytterligere opprørt, men det ville ikke være første gangen at et menneske skjulte hemmeligheter som andre ville bli bestyrtet over å finne ut av. De færreste går rundt og ser ut som kjeltringer … eller det som verre er. Og brottsverk kan nær sagt hvem som helst begå. Noen ganger kan en tankeløs innskytelse få fatale konsekvenser.»

«Betyr det at De tror at Sigvart har gjort noe galt?»

«Som sagt, så er ikke det ikke opp til meg å tro. Si meg, har De svart ham på frieriet?»

«Nei. Det kom så brått på, og jeg er fremdeles i sorg. Men Sigvart har vært svært forståelsesfull. Han sa jeg kunne ta den tiden jeg trengte på å svare ham.»

«Men De regner med at Sigvart Berg oppsøker Dem snart?»

«Jeg vet sannelig ikke.»

Lensmannen var på vei mot døråpningen. «Kan jeg få gi Dem et velmenende råd med på veien, fru Berg?»

Laura så spørrende på ham.

«Tenk Dem godt om.»

Til toppen

Bøker i serien