Sommeren 58 (Nedlastbar lydbok)

Forfatter:

Per Buvik (Oversetter)

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2021
Innleser: Armand, Gisken
Spilletid: 4:46
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Mémoire de fille
Oversatt av: Buvik, Per
ISBN/EAN: 9788205560062
Kategori: Lydbok
Omtale Sommeren 58
«En fullkommen bok, et mesterverk i Annie Ernaux' forfatterskap.» ELLE

«Jeg har også villet glemme denne jenta. Virkelig glemme henne, det vil si ikke lenger ha lyst til å skrive om henne. Ikke lenger tenke at jeg må skrive om henne, hennes begjær, hennes galskap, hennes idioti og hennes hovmod, hennes hunger og hennes inntørkede blod. Jeg har aldri maktet det.»
I Sommeren 58 dykker Annie Ernaux ned i minnene fra sin første natt med en mann - en natt som ikke betydde stort for ham, men som betydde alt for henne. Denne første seksuelle erfaringen satte seg som et voldsomt sjokk i kroppen hennes og ble på mange måter kilden til hele hennes skrivende liv.
Med utgangspunkt i fotografier, minner og brev forsøker Ernaux å skrive fram den unge kvinnen hun var. Seksti år senere kjenner hun fremdeles skammen, selvforakten og sviket på kroppen. Men med et helt liv som skrivende kvinne bak seg kan hun se erfaringen i et nytt og kanskje forsonende lys.
Annie Ernaux er en av Frankrikes største forfattere og har de siste årene fått sitt internasjonale og norske gjennombrudd. Dette er hennes nyeste utgivelse på fransk.

Til toppen

Andre utgaver

Sommeren 58
Bokmål Innbundet 2021
Sommeren 58
Bokmål Ebok 2021
Sommeren 58
Bokmål Heftet 2022

Flere bøker av Annie Ernaux: