Spis elsk lev (Innbundet)

En personlig reise gjennom Italia, India og Indonesia

Serie: Deluxe-utgave Stjerne 

Forfatter:

Gry Wastvedt (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 400
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Eat, Pray, Love
Oversatt av: Wastvedt, Gry
Serie: Deluxe-utgave Stjerne
ISBN/EAN: 9788202419578
Kategori: Reise
Omtale Spis elsk lev

I Spis elsk lev gir Elizabeth Gilbert deg inspirasjon til å finne lykken, kjærligheten og meningen med livet.

Elizabeth Gilberts liv er tilsynelatende perfekt. Hun er trettito år gammel, hun har en flott mann, et vakkert hjem, en spennende jobb, og nå prøver de å få barn. Men i stedet for å føle seg lykkelig og tilfreds, føler hun angst, sorg og forvirring. Hun vil ikke være gift, hun vil ikke ha noe barn. Hun vil være fri, hun vil finne meningen med livet. Men det som venter er en opprivende skilsmisse, en knusende depresjon og nok et mislykket kjærlighetsforhold før Elizabeth vet hva hun må gjøre. Hun kvitter seg med alle sine eiendeler, sier opp jobben, forlater sine kjære og legger ut på en ettårs reise - helt alene.
 
I denne boken forteller hun om sitt reiseeventyr. Hun starter med et opphold i Italia hvor hun lærer seg å nyte, snakke italiensk og hvor hun legger på seg de hyggeligste 11 kilo i sitt liv. I India lærer hun å finne sinnsro ved hjelp av en innfødt guru og en overraskende klok mann fra Texas. Til slutt ender hun opp i Indonesia hvor en eldgammel medisinmann lærer henne å finne balansen i livet. Og helt uventet, og når hun minst venter det, møter hun kjærligheten.
 
Utgitt på 40 språk!

Til toppen

Andre utgaver

Spis Elsk Lev
Bokmål Heftet 2009
Spis, elsk, lev
Bokmål Nedlastbar lydbok 2010

Flere bøker av Elizabeth Gilbert:

Anmeldelser Spis elsk lev

«Finnes det en mer sympatisk forfatter enn Gilbert på trykk, har jeg ikke funnet ham eller henne [...] uimotståelig.»
New York Times

«En forfatter med et rødglødende talent.»
Annie Proulx

«Leseverdig og morsom»
Washington

«Alle kvinner burde lese den.»
Elle Macpherson, Daily Telegraph


«En vittig, ærlig beretning om tap og nye begynnelser som vil glede alle som har innsett at det å være en som ’har alt’ er en opphauset tilstand.»
Easy Living

«Venninnen min, Paige, og jeg leser en bok sammen, Spis, elsk, lev, og vi ringer hverandre hele tiden og spør: ’Hvilken side er du på?’ Den handler om en kvinnes opphold i tre land, og den er fantastisk. Jeg skal gi den til alle venninnene mine til jul.»
Julia Roberts, Life Magazine

«Jeg klarte ikke å legge den fra meg.»
Britney Spears, Glamour

«Gilberts fortelleroverskudd og selvundervurderende humor livner opp beretningen: Når hun minnes den første gangen hun prøver å snakke direkte med Gud, sier hun: ’Det var så vidt jeg klarte å hindre meg selv i å si: Jeg har alltid vært en stor fan av arbeidet ditt.»
New Yorker


«… innen hun og elskeren seilet inn i solnedgangen i Bali, hadde Gilbert alt vunnet meg over. Hun er ei jente med tæl, denne Liz, som blottstiller sine psykiske sår og sin søken etter tro i en popkulturell verden.»
Washington Post 

«Jeg elsker den og skal kjøpe et eksemplar til alle jeg kjenner.»
 Sophie Dahl

«Spis, elsk, lev er utrolig. Dyp og vidunderlig – og hun skriver så lett.»
Minnie Driver

«Gilberts erindringer kan leses som dagboken til din mest innsiktsfulle, morsomme venninne mens hun beskriver sine møter med healere, eksnarkomane og (ja!) snille, kjekke menn.»
Glamour

«Spis elsk lev har blitt sendt fra kvinne til kvinne som livets hemmelighet.»
Sunday Times
 
«En vinnende, intelligent, og høyst underholdende erindringsbok … beretningen om hennes tid i India er vakker og ærlig og fri for patsjuli-duftende dunkelheter.»
Time
 
«Tvingende leseverdig. Gilbert sanker skarpe innsikter om sine egne gale valg og de amerikanske samtidsskikkenes ødeleggende bivirkninger. Tenk deg Carrie Bradshaw uten den ukentlige spalten, hennes elskede New York, og venninnetrioen, mens hun reiser kloden rundt og skriver om et utvalg av emner som spenner fra den ’uten unntak mest fantastiske’ sicilianske pastaen hun noensinne har spist, til motivasjonen bak et sexy undertøykjøp, til vår kollektive, artsdrevne instinkt for å være på planeten.»
Elle
 
«I denne oppslukende og fengslende reisememoaren globetrotter journalisten Liz Gilbert i ett år, og besøker Italia, India og Indonesia. Heldigvis for oss kan lærdommen hun skaffer seg lett importeres.»
Marie Claire

Til toppen

Bøker i serien