Svalene under isen (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 40
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202301064
Kategori: Barnebøker
Alder: 6 - 12
Omtale Svalene under isen
NOMINERT TIL BRAGEPRISEN 2012

Det er vinter. Jon løper ut i den iskalde morgenen. Han vil ned til isen og har øksa til pappa skjult under jakka. Kanskje isen er sterk nok i dag? Jon drar av den ene votten og legger hånda forsiktig mot isen. Da hører han en stemme bak seg. Ei jente i grå jakke og med store ullvanter kommer gående over isen. – Vet du at svalene bor under isen om vinteren? sier hun.

Varmt og vart om to barn som deler noe magisk og mystisk sammen.

Til toppen

Flere bøker av Gaute Heivoll:

Anmeldelser av Svalene under isen

"Dette er ei vakker bok. Illustrasjonene er preget av istemaet og varmen mellom de to barna. De har roser i kinnene. Kan små barn bli forelsket? Hvordan oppfører de seg da? Hva vil det si å elske noen? Heivoll stiller ikke disse spørsmålene. Han bare antar at barn selvsagt også har slike følelser. Det er kanskje dette som gjør denne boka så befriende å lese. Barna blir ikke skildret som noen som er på vei til å bli voksne, som skal utvikles mot noe der fremme. Barna er fullverdige mennesker som føler, tenker og handler. […] Denne boka er blottet for flauhet og sjenanse overfor forelskelsen som oppstår mellom de to barna. Alt skjer i dialogen mellom dem, og handlingen er så levende og språket så godt at det er en nytelse å lese. Dette er mer ei «generasjonsbok» enn ei barnebok; den har noe å gi til alle aldre."

 Irene Trysnes, Fædrelandsvennen

 

"Gaute Heivoll skriver en ren og naken prosa som skaper atskillige usagte rom i teksten. Og det fine med illustrasjonene til Lisa Aisato er at hun ikke fyller hullene, men heller utvider dem, gir dem mer av både luftighet og spenning. Det er da også samspillet mellom de to som gjør «Svalene under isen» til en så fin opplevelse. Her er rikelig av både det søkende og undrende, men også faretruende og skremmende, som når det smeller i isen. Men framfor alt er det ei bok om magien i forholdet mellom to barn, og mellom barnet og naturen."

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

 

"Svalene under isen er en rolig og vakker bok om samhørigheten mellom barn"

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

Til toppen