Troll i ord (Heftet)

Serie: Feriekolonien 4

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Feriekolonien
Serienummer: 4
ISBN/EAN: 9788202693152
Kategori: Romanserier
Omtale Troll i ord

Sommeren på Tangholmen er over, og hjemme i Oslo venter et nytt skoleår. Ragnhild skal få undervise i storskolen – noe de mannlige lærerne ikke er udelt begeistret for. En annen overraskelse venter henne også – men kan hun stole på Torvalds fagre ord og løfter?

Ragnhild stivnet idet hun fikk øye på et kjent fjes.

«Hvem er det?» spurte Åse nysgjerrig. «Venter han på oss? Skal vi gå bort?»
Ragnhild rakk ikke å svare før de sto ansikt til ansikt med ham.
«Torvald, hva gjør du her?» spurte hun og forsøkte å smile. I sidesynet så hun hvordan venninnene vekslet forbløffede blikk

Til toppen

Andre utgaver

Troll i ord
Bokmål Ebok 2021
Troll i ord
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023

Flere bøker av Martine Strømsnes:

Utdrag

«Når kastanjene blomstrer i Bygdø allé,» nynnet Ragnhild uten å tenke seg om, og Åse og Marie kniste på hver side av henne mens de gikk oppover gaten i retning av Saga kino.
Ragnhild lo. «Jeg har visst fått den melodien på hjernen. Kanskje det er fordi jeg nylig hørte den i radioen,» løy hun.
De tre damene hadde møttes i byen, og gledet seg til ekstraforestillingen av Troll i ord.
«Forresten, før jeg glemmer det,» sa Ragnhild lett. «Turid og hennes mor kommer til Oslo i november. Hun ville gjerne at vi skulle treffes.» Hun syntes hun kunne høre et svakt stønn fra Åse, men begge smilte.
«Det kan vi gjerne,» sa Marie, som kanskje var den som hadde vært mest sammen med Turid om sommeren. Det hadde fort blitt slik. Ragnhild og Åse hadde funnet hverandre fort, og valgte derfor ofte å arbeide sammen dersom de fikk muligheten.
«Ja, selvsagt skal vi treffe henne,» nikket Åse.
«Det er bra dere sier det, for jeg har allerede svart på brevet og sagt at vi alle sammen ville,» lo Ragnhild og trakk brevet opp fra vesken. «Så da kan jeg sende dette,» sa hun og slapp brevet i en postkasse de passerte.
I smug trakk Ragnhild opp enda et brev fra vesken. Sverre Wendel, sto på det konvolutten. Selv om hun ikke hadde tatt noen beslutning om hva hun skulle svare Torvald, hadde hun ikke klart å vente lenger med å svare på brevet fra Sverre. Innerst inne visste hun at hun ikke hadde annet valg enn å si ja til Torvald. Det var som om hun visste at vennskapet med Sverre snart måtte ta slutt, og derfor ville hun skrive så mange brev som mulig til ham før det var for sent.
Både Åse og Marie ville nok synes det var merkelig at hun skrev med Sverre samtidig som Torvald kurtiserte henne. Derfor holdt hun det hemmelig. Det kriblet i magen da hun slapp brevet ned i kassen og tok noen raske steg for å nå igjen de andre.
«Jeg tror faktisk det blir fint å treffe Turid igjen,» sa Ragnhild, og forsøkte å skjule det ungpikeaktige smilet som Sverres brev hadde lokket frem hos henne.
«Bevares,» sa Åse. «Jeg er spent på om hun søker på lærerskolen enda en gang neste sommer, eller om hun endelig gir opp. Hun kan jo ikke gå hjemme og tråkke hos sin mor hele livet.»
Ragnhild kjente den dårlige samvittigheten igjen. I brevet hun hadde forfattet til Turid, hadde hun bare kort nevnt at det hadde vært vanskeligere enn hun hadde trodd å skaffe henne arbeid, men at hun fremdeles ikke hadde mistet håpet. Ragnhild hadde ikke nevnt førtiåringen, men skrevet at Turid ikke måtte ta noen forhastede valg før alle muligheter var utprøvd. Det måtte da finnes barneskoler utenom hovedstaden hvor det var arbeid til Turid? Eller hadde overlæreren på Uranienborg rett? Var det hovedstaden som lokket mer enn læreryrket?
«Turid er alltid så sur. Hun skal alltid bestemme, og behandler oss som om vi også skulle vært barn på kolonien,» sa Åse med et sukk.
Marie smilte. «Hvem vet? Det kan jo hende Turid oppfører seg helt annerledes når hun ikke er på Tangholmen. Nå har hun jo ingen grunn til å irettesette oss,» sa hun mildt.
«Traff du henne etter den første sommeren deres sammen på Tangholmen?» spurte Ragnhild.
Åse ristet på hodet. «Ærlig talt var jeg litt i tvil på om jeg skulle reise tilbake. I fjor var jeg tante sammen med Turid og to nokså religiøse tupper fra Sørlandet. Men jeg tenkte at det knapt kunne bli verre i år, og dessuten ble jeg så glad i guttene.»
Ragnhild visste at Åses opphold på Tangholmen hadde enda en grunn som hun ikke nevnte, og det var at hun ville være i nærheten av direktør Hasselbloms landsted i Horten.
I kinokiosken kjøpte de seg hver sin plate med Firkløver før filmen begynte. Åse hadde rett i at filmen var et vintereventyr. Handlingen fant sted på et høyfjellshotell, og utviklet seg til å bli litt av et kjærlighetsdrama med flere vittige replikker.
Da filmen var over, nynnet alle tre på intromelodien, Vinter i eventyrland. De var langt fra de eneste. Arm i arm kom de seg ut til gaten i folkemylderet av kinogjengere.
Det var en vakker høstkveld, med kald, frisk luft og et lett vinddrag som tok med seg blader fra trærne.
Ragnhild stivnet idet hun fikk øye på et kjent fjes. Det var Torvald. Han sto med hendene bak ryggen og så litt forkommen ut blant alle de lystige kinogjengerne, men lyste opp da han fikk øye på henne.
«Hvem er det?» spurte Åse nysgjerrig. «Venter han på oss? Skal vi gå bort?»
De styrte altfor raskt mot Torvald, så Ragnhild rakk ikke å svare før de sto ansikt til ansikt med ham.
«Torvald, hva gjør du her?» spurte hun og forsøkte å smile. I sidesynet så hun hvordan venninnene hennes vekslet forbløffede blikk.
 

Til toppen

Bøker i serien