True blood (Innbundet)

kokebok

Serie: True blood 

Forfatter:

og

Alex Farnum (Illustratør) Bente-Lill Øygard (Oversetter) Ellen Christensen (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 224
Illustratør: Farnum, Alex
Forlag: Vega forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: True blood
Oversatt av: Øygard, Bente-Lill og Christensen, Ellen
Serie:
ISBN/EAN: 9788282113106
Omtale True blood
True Blood er den populære, noen ganger blodige og alltid like spennende tv-serien fra Louisianas sumpområder, eller «the bayou», hvor handlingen foregår i den oppdiktede byen Bon Temps. Det berømte kjøkkenet i Louisiana spiller en stor rolle i True Blood. I denne kokeboka finner du alle de herlige oppskriftene fra Bon Temps - fra bestemors hjemmelagde gryter, Lafayette og Terrys spesialiteter på Merlotte’s, til de skumle drinkene som Eric og folka hans mikser på Fangtasia. Dette er ekte sørstatsmat som tilfredsstiller enhver gane. For selv rufsete varulver, deppa vampyrkonger og kresne feer trenger jo å spise … og drikke.

Om forfatterne:
Alan Ball er skaperen, manusforfatteren og produsenten av den originale HBO-serien «TrueBlood». Han hadde også ideen til, skrev manus og produserte den populære HBO-serien «Seks fot under» og har også skrevet manus til filmen «American Beauty», som vant Oscar for beste film i 2000 og også innbrakte Ball en Oscar for beste originalmanus. I tillegg har han vunnet flere Emmy- og Golden Globe-priser. I 2007 skrev han manus til og regisserte filmen «Towelhead». Selv om han nå bor og arbeider i LosAngeles, er han egentlig fra sørstatene - hanvokste opp i byen Marietta i Georgia, hvor han lærte å sette pris på god og ekte sørstatsmat.
 
Gianna Sobol er assisterende produsent for HBOs populære TV-serie «True Blood». Hun skriver også for HBO, og er redaktør for tegneseriebøkene bygget på serien, som ofte har ligget på New York Times' bestselgerlister.

 
Karen Sommer Shalettis er sjefredaktør for magasinet DC. Hun bodde tidligere i Louisiana, hvor hun var redaktør for livsstilsseksjonen i avisen Times-Picayune i New Orleans.
 
Oppskrifter av Marcelle Beinvenu. Han bor i Louisiana, underviser på en kokkeskole og har også skrevet og prøvd ut oppskrifter for flere kokebøker, inkludert bestselgeren om klassisk kokekunst i New Orleans, Cookin' Up a Storm.
 
Matfotografier av Alex Farnum.

Til toppen

Bøker i serien