Ulvetider av Lars Lenth, Petter Bøckman og Morten Tønnessen (Ebok)
Ebok

Ulvetider (Ebok)

rovdyret som splitter Norge

Forfatter:

, og

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter: , og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2017
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 17.85 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Vega forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282115629
Kategori: Politikk og samfunn og Dokumentar og fakta
Omtale Ulvetider
Helt siden Vegårsheiulven markerte dyrets offisielle gjenkomst til Norge i 1982, har frontene i ulvedebatten vært steile.
I forbindelse med straffesaken i 2014 der 70 politifolk pågrep 12 jegere for ulovlig ulvejakt og siktet dem etter «mafiaparagrafen», nådde oppstandelsen nye høyder. Og stemningen ble ikke særlig bedre da myndighetene like etter vedtok felling av 47 ulver - over to tredjedeler av den norske ulvestammen.
Som et gjennomgangstema i denne boken, blir vi med forfatter Lars Lenth til Østerdalen for å følge jegere, politi og påtalemyndigheter fra den storstilte aksjonen i april 2014 til den endelige dommen faller i lagmannsretten høsten 2017. Underveis følger zoolog Petter Bøckman og filosof Morten Tønnessen ulvens spor fra den første gang satte sine labber i Norge, gjennom legender og populærkultur, frem til moderne forvaltning og miljøkriminalitet. De forklarer ulvens atferd og levesett, setter ulvefrykten i et historisk perspektiv, og leter etter svar på hvorfor kontroversene rundt dette fascinerende og myteomspunne dyret aldri ser ut til å gå i dvale.

Til toppen

Andre utgaver

Ulvetider
Bokmål Innbundet 2017
Ulvetider
Bokmål Heftet 2018

Flere bøker av Lars Lenth, Petter Bøckman og Morten Tønnessen: