Vår jødiske reise (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 272
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202383244
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Vår jødiske reise

«De rå skrikene. Hamringen mot stålgjerdet som sperret ungdommene inne. Hele øvre Karl Johans gate var overdøva av lyd. Vi sto noen hundre mennesker utenfor Stortinget og prøvde å høre hva taleren sa, men det var nytteløst. Alt vi hørte var ropene. Men i stedet for å høre hva hvert enkelt ord betydde, hva hver enkelt stemme ville si oss, hørte jeg min egen frykt forme denne ene tanken: I kveld ville faenskapen få fritt spillerom i Oslos gater.»

Ordene tilhører Anne Sender, mangeårig forstander i Det mosaiske trossamfunn, Norges største jødiske menighet, og for henne oppsummerer de Gaza-demonstrasjonene i Oslo i januar 2009. Demonstrasjonene er bare en av de mange hendelsene det siste tiåret som har satt storsamfunnets behandling av minoriteter – og forholdet mellom nordmenn – på prøve.

Anne Sender har formet den norske samfunnsdebatten, både som refser og brobygger. Engasjementet hennes er møtt med priser og lovord, men også drapstrusler – og hun har gått fra å måtte sitte på gangen i den norske offentligheten til å sende tekstmeldinger med utenriksministeren. Vår jødiske reise er en personlig fortelling, men også historien om Norges vei fra enfold til mangfold.

Til toppen

Andre utgaver

Vår jødiske reise
Bokmål Ebok 2013
Vår jødiske reise
Bokmål Heftet 2014
Anmeldelser Vår jødiske reise
"En viktig bok fra en modig kvinne som det er verdt å lytte til. Boken oser av engasjement."
Ole Christian Kvarme, biskop av Oslo

"Anne Senders bok gir et bevegende inntrykk av de dilemmaene og utfordringene det innebærer å være jøde. Boken er viktig ikke minst i dagens politiske situasjon."
Bernt Hagtvet, professor i statsvitenskap UiO

Til toppen