Veiledning for førskolelærere (Heftet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 186
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788276345902
Kategori: Pedagogikk
Omtale Veiledning for førskolelærere

Veiledning for førskolelærere har som siktemål å gi leseren praktisk hjelp til å komme i gang med veiledning. Den kan brukes i veiledningsopplæringen i førskolelærerutdanningen og vil også være et nyttig redskap i kompetanseutviklingen i barnehagen og for førskolelærere som ønsker å utvikle seg som veiledere. Boken kan også brukes i videreutdanningen i veiledning.

Praktiske eksempler får stor plass i fremstillingen. Her er eksempler på veiledningsgrunnlag, på fasene i veiledningen, på bruk av sirkulære spørsmål og gestaltspørsmål og på etiske dilemmaer i veiledningen. Veiledning drøftes ikke isolert, men knyttes til prosesser som refleksjon, danning og læring. Boken drøfter også sammenhengen mellom veiledning, vurdering og skikkethetsvurdering.

Veiledning for førskolelærere har en bred tilnærming til veiledningsfeltet og presenterer ulike veiledningsmodeller, som refleksjon over handling, systemisk veiledning og gestaltveiledning, samtidig som den har fokus på førskolelærerutdanning og barnehage. Dette gjør at den fyller et tomrom innen allerede eksisterende veiledningslitteratur.

Til toppen

Flere bøker av Åsta Birkeland og Nina Carson: