Vi ses i morgen av Tore Renberg (Ebok)
Ebok

Vi ses i morgen (Ebok)

roman

Serie: Teksas 1

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2013
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 0.85 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788249513215
Kategori: Romaner , Romaner og Skjønnlitteratur
Omtale Vi ses i morgen
​Det er september og uvanlig varmt i verdens rikeste by. Pål Fagerland har ikke penger til å sette mat på bordet. Datteren Malene merker at det er noe rart med far, mens lillesøsteren Tiril sminker seg mørkere og raser mot verden.

På butikken står femten år gamle Sandra over vaskebøtten. Hun svetter i pannen og brenner av forelskelse, for når jobben er over skal hun løpe til skogen og møte en overnaturlig vakker gutt. Han er sytten og han er trøbbel, og han vil ha henne. I en rufsete bydel som er i ferd med å fylles av penger, holder den kriminelle Hillevågsgjengen til.

Huset de bor i faller nesten sammen, lederen Jan Inge er blitt 120 kilo tung, og kjæresteparet Rudi og Cecilie tviholder i hverandre i oljebyens underverden. Nå får de et uventet oppdrag i fanget.

Vi ses i morgen er en roman om desperat jakt etter penger, om mennesker som lengter etter å oppleve den store kjærligheten. I løpet av noen få dager virvles unge og voksne liv inn i hverandre. Og noen av dem kommer ikke til å overleve september i Stavanger.

Til toppen

...imponerende i alt fra komposisjon, språk, troverdighet til vidd, koloritt, dynamikk.
Adresseavisen

Andre utgaver

Vi ses i morgen
Bokmål Heftet 2014

Flere bøker av Tore Renberg:

Anmeldelser Vi ses i morgen
«et slående treffsikkert portrett av oljebyen Stavangers vrangside … en kollektivroman der alle medvirkende er tegnet like tydelig, like troverdig, med like stor omhu. Og alle er av like stor interesse for leseren … Vi ses i morgen er imponerende i alt fra komposisjon, språk, troverdighet til vidd, koloritt, dynamikk. Researchen til dette må ha tatt år av hans liv».
Fartein Horgar, Adresseavisen  

«Jøss, for en roman! … Renbergs beksvarte Stavanger-roman er full av driv, råhet, humor, poesi og musikalitet … Renberg har et formidabelt fortellertalent … Det er en poesi og rytme i denne boka som viser det beste ved multitalentet Tore Renberg. Ei bok med et vanvittig tempo og driv, og en horroraktig avslutning, grotesk over i det komiske».
Cathrine Krøger, Dagbladet
 
«eit nytt høgdepunkt i forfattarskapen til Tore Renberg … ein humoristisk thriller som inkluderer psykologiske portrett, rørande scener og eit solid soundtrack. Det er høg energi og godt driv heilt fram, og det seier ikkje lite når romanen er på 600 sider. Dette var moro»
Martha Norheim, NRK P2

«Seks hundre sider ren energi ... en sjarmerende røverhistorie full av kjærlighet til skrudde kriminelle, tenårige hormonbomber og oljerike Stavanger ... Den er lysår unna «dvelende» og «stillferdig» og «søkende» og tilsvarende ord anmeldere tyr til for å beskrive veldig mange av bøkene som kommer ut i et vanlig norsk bokår ... dette er en roman med driv. Den er underholdende, vekselvis morsom og spennende»
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen
 
«en handlingsmettet krysning mellom ungdomsroman og thriller … en spennende roman der Renberg viser seg fra sin beste side … Jeg synes Renberg får godt frem hvor alvorlig kjærlighet og sjalusi er for den som opplever det for første gang. Hadde jeg vært fjorten ville jeg elsket denne boken. Siden jeg er litt eldre, er det våre kriminelle venner som faller mest i smak. Men Renbergs roman kan fint forene generasjoner på grunn av handlingsdrivet som holder på spenningen fra første til siste side»
Gro Jørstad Nilsen, Bergen Tidende
 
«En sjelden språklig energi, kraftig trøkk i framdriften og en herlig kombinasjon av humor og råskap ... Vi sees i morgen framstår da også som noe av et høydepunkt i Renbergs forfatterskap, og i bokhøsten ... et saftig språkorgie som egner seg til å inntas i store doser»
Geri Vestad, Hamar Arbeiderblad
 
«skrevet med like bred beinføring som hos metal-gitaristene som bokas hovedpersoner elsker så høyt. Og entusiasmen? Ikke noe å utsette på den ... den gla’voldelige Rudi med det store hjertet – og like store hat til «Internett. Vår tids svartedaud» – er lett å elske ... Hillevågsgjengen er hæern fløtte meg et helt karneval ... hurra meg rundt, så moro»
Bjørn Ivar Fyksen, Klassekampen
 
«Tidsbildet er imponerende tegnet, og Renberg skriver presist og gripende om livsfaser og spørsmålene de bringer». 
Ingvild Kjøde, KK 

"Jøss, for en roman! … Renbergs beksvarte Stavanger-roman er full av driv, råhet, humor, poesi og musikalitet … Renberg har et formidabelt fortellertalent … Det er en poesi og rytme i denne boka som viser det beste ved multitalentet Tore Renberg. Ei bok med et vanvittig tempo og driv, og en horroraktig avslutning, grotesk over i det komiske."
Cathrine Krøger, Dagbladet

Til toppen

Bøker i serien