Woke av Lisa Esohel Knudsen (Ebok)
Ebok

Woke (Ebok)

kulturkrig, kansellering og identitetspolitikk

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2023
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.76 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Res publica
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282261920
Kategori: Politikk og samfunn og Dokumentar og fakta
Omtale Woke
«Woke» er et mye brukt ord i samfunnsdebatten. Opprinnelig var det et begrep som handlet om å være årvåken i møte med urettferdighet og rasisme, og mange bruker woke for å beskrive en positiv kraft i samfunnet. Men i dag benyttes ordet også som en negativ karakteristikk av såkalt lettkrenkede personer. Woke oppfattes som en trussel mot liberale verdier.

Forfatter Lisa Esohel Knudsen mener debatten om woke ofte blir tilspisset og lite konstruktiv. Derfor trekker hun linjene fra bruken av woke i 1930-årenes USA, til hvordan fenomenet forstås i vår tid. Forfatteren undersøker betydningen av begrepene kulturkrig, kansellering og identitetspolitikk og hvordan de kommer til uttrykk i samfunnet. Hun spør om endringen i bruken av ordet woke, fra noe positivt til noe negativt, også kan handle om avvisning av antirasisme og ønsket om sosial endring.

Lisa Esohel Knudsen (f. 1997) har studert sammenliknende politikk og er skribent, samfunnsdebattant og nestleder i den minoritetspolitiske tenketanken Minotenk. I 2022 debuterte hun med boka Det er personlig - om rasisme og ytringsfrihet. Knudsen har jobbet med antirasisme, dialog, ytringsfrihet og mangfold i flere år og holder stadig foredrag og workshops.

Til toppen

Andre utgaver

Woke
Bokmål Innbundet 2023

Flere bøker av Lisa Esohel Knudsen: