I år feirer Norske Serier 30 år, og til deg som liker romanserier og er skrivelysten, har vi en sjelden mulighet!


Norske Serier søker nye forfattere, og vi har den glede å tilby ett eller flere skrivestipend på kr 30 000 til den eller de heldige utvalgte!


DRØMMER DU OM å bli forfatter eller har skrevet for andre enn Norske Serier, er du en egnet kandidat til stipendet. Send oss noen kapitler eller ca. 20 000 ord, pluss et resymé av videre handling. På dette stadiet søker vi ikke det perfekte – vi ønsker den historien som lever i deg. Den som vil vokse med deg, etter hvert som bøkene tar form. Å utvikle en serie er ikke gjort i en fei, men vi tilbyr et trygt, langsiktig samarbeid med all nødvendig hjelp og støtte underveis.

 

 

Hvem er vi?

VI I NORSKE SERIER har lang erfaring med å utvikle gode historier sammen med våre dyktige forfattere, og vi er stolte av å ha hjulpet til verden seriemarkedets største suksesser. Som forfatter hos oss vil du havne i godt selskap, bli solid ivaretatt, både faglig og sosialt – og få tildelt et redaktørteam på to personer.


Hva leter vi etter?

EN ROMANSERIE kan være så mangt, men i bunn og grunn handler det om den gode historie, den som kommer rett fra hjertet, med handling, miljø og karakterer som betyr noe for deg – og som kan berøre våre lesere.

SERIEN KAN VÆRE kort eller lang, fra samtid eller fortid – men svært gjerne ha en kvinnelig hovedperson som egner seg til å bli vår beste venninne! Følelser, kjærlighet, spenning og drama er sentrale elementer. Mennesker som tenker, føler, handler – og ikke minst snakker – bidrar til en levende og drivende fortelling. I tillegg er det lurt å være nøye med faktagranskingen, for kunnskap om tid og miljø skaper en troverdig beretning.
 

Premie

Stipendet er en premie, ikke et forskudd på royalty. Bidragene vil bli vurdert fortløpende, og vi deler ut stipend til dem vi ønsker å utvikle.

Send ditt manus som word-dokument til: seriemanus@cappelendamm.no innen 15. august.


GRIP SJANSEN – og del din historie med oss!
 

PS: Vil du bli bedre kjent med NorskeSeriers univers? Her på nettsidene kan du lese mer om alle seriene og forfatterne våre. På bloggen vår, Serieliv.no, finner du også flere spennende artikler.