Blåmåne

Bøker i serien


Hun var farens blåmånepike – og hun elsket hans historier, skatter og hemmeligheter fra de syv hav.

En serie på 15 bøker av May Lis Ruus, forfatteren av Lise Lotte MehlNattmannens datter, Papirslottet, Tidløs og De fremmede

Om serien Blåmåne

«Romantikk og drama lar ikke vente på seg. Terningkast 5!»
– Hege Algrøy, bokelsker


Blåmåne er en besettende og ektefølt romanserie på 15 bøker – bygget på ekte menneskers historie. Bli med til etterkrigstidens Bergen og året 1949, en tid hvor det gamle og tradisjonelle blir utfordret av nye impulser. Mimre tilbake eller la deg fascinere av dine foreldres eller besteforeldres fortid!


Ideen til Blåmåne er inspirert av May Lis Ruus’ egen familiehistorie – en sterk fortelling om motgang og skjebnens luner. I likhet med hovedpersonens far, var May Lis’ morfar krigsseiler og pådro seg tuberkulose på slutten av krigen og døde. For at familien skulle klare seg, måtte May Lis’ tante slutte på skolen for å brødfø familien. I Blåmåne heter hun Erle, men for May Lis er hun kjent som tante Ellinor.

Les intervju med May Lis om Blåmåne.


OM SERIEN:
Bergen, 1949: I Nøstegaten 43 har søstrene Erle og Nora en trygg og god oppvekst. Men da faren dør av tuberkulosen han pådro seg som krigsseiler, endres alt. Moren krever at Erle slutter på skolen for å finne seg arbeid. Skrekken er å måtte slave på sardinfabrikken fra morgen til kveld – mens drømmen er en fremtid på et av de stilfulle varehusene i byen.


Bestill første bok gratis og uforpliktende.
Bli abonnent og få bøkene rett hjem i postkassa!

Bøker i serien
Om forfatteren

May Lis Ruus (f. 1968) er født og oppvokst i Bergen, og har arbeidet som webdesigner og grafisk designer før hun ble forfatter. Hun er utdannet i fagene arkeologi, psykologi og sosialantropologi, og har gått på kunstskole.

Nattmannens datter var May Lis' første romanserie. I 2018 kom Papirslottet, mens Tidløs ble lansert i 2020. Hun har også skrevet De fremmede, en miniserie i to bind, utgitt høsten 2022. Blåmåne er hennes femte serie, utgitt i 2023.