Evelinas drømmer

Bøker i serien

En hjerteskjærende familiesaga av Ellinor Rafaelsen

En fengende skildring av ei jente og samfunn fra 1800-tallet. Boka kunne jeg nesten ikke legge fra meg. Terningkast 6!
– Liv S. Høgmoen, serieleser

 

Om serien Evelinas drømmer

Evelina er ei jente som har måttet tåle utrolig mye av lidelse, sorg og savn. Men hun er sterk og klarer å gjøre noe med den håpløse situasjonen sin. Evelina er klok og varm og overlever ved å bevare sine drømmer om et bedre liv. Jeg er spent på fortsettelsen!

Liv S. Høgmoen, serieleser


Finnmark på slutten av 1800-tallet: 
Det er hungersnød i Finland, og syv år gamle Evelina holder på å sulte i hjel. Foreldrene stilles overfor et vanskelig valg når samen Matti Jallo tilbyr seg å ta Evelina med til Norge. Der kan hun vokse opp hos kystbønder, som har nok mat. 

– Men jeg har ikke hjerte til å sende henne ... 
– Har du hjerte til å se henne dø her hjemme? Foran øynene på oss? Har du hjerte til å begrave henne når telen har gått? avbrøt Erkki hustruen. – Dette er kanskje den eneste sjansen vi har til å gi ett av barna våre en mulighet til å overleve. Til å gi Evelina en fremtid. 


Brev fra forfatteren:

KJÆRE LESER

Velkommen til Evelinas drømmer. Her blir du kjent med syv år gamle Evelinas, som jeg håper du har lyst til å følge videre. Evelina er en lutfattig liten jente fra sultrammede Nord-Finlad. Skjebnen fører henne til et nytt liv i Norge, der hun begynner på en reise gjennom livet som hun aldri har kunnet drøme om ...

Klem fra Ellinor

Bøker i serien
Om forfatteren

Ellinor Rafaelsen (f. 1945) er bosatt i Drøbak, men er opprinnelig fra Mo i Rana. Ellinor drømte om å bli skuespiller, men til glede for alle sine lesere ble hun forfatter i stedet. Hun startet sin karriere med å skrive føljetonger i ukebladene, og har et langt og allsidig forfatterskap bak seg. Ellinor har i tillegg til romanseriene skrevet flere barnebøker. Seriene Amulettens kraft og Farsarven er solgt til Polen. Når hun ikke skriver, er Ellinor glad i å reise, og hun elsker å fotografere.