Evelinas drømmer

Bøker i serien

Ny romanserie av Ellinor Rafaelsen!

En hjerteskjærende familiesaga
 

Om serien Evelinas drømmer

Finnmark på slutten av 1800-tallet

Det er hungersnød i Finland, og syv år gamle Evelina holder på å sulte i hjel. Foreldrene stilles overfor et vanskelig valg når samen Matti Jallo tilbyr seg å ta Evelina med til Norge. Der kan hun vokse opp hos kystbønder, som har nok mat. 

– Men jeg har ikke hjerte til å sende henne ... 
– Har du hjerte til å se henne dø her hjemme? Foran øynene på oss? Har du hjerte til å begrave henne når telen har gått? avbrøt Erkki hustruen. – Dette er kanskje den eneste sjansen vi har til å gi ett av barna våre en mulighet til å overleve. Til å gi Evelina en fremtid. 

 

Bøker i serien
Om forfatteren

Ellinor Rafaelsen (f. 1945) er bosatt i Drøbak, men er opprinnelig fra Mo i Rana.

Ellinor startet sin karriere med å skrive føljetonger i ukebladene, og har et langt og allsidig forfatterskap bak seg. Hun er nå ute med sin åttende serie,Veien hjem. Hun har tidligere skrevet seriene Nye horisonterAmulettens kraftNordlysets døtreHittebarnet AliciaFarsarvenPolarnetter og Annas skjebne. Ellinor har i tillegg til romanseriene skrevet flere barnebøker. Seriene Amulettens kraft og Farsarven er solgt til Polen.

Ellinor drømte om å bli skuespiller, men til glede for alle sine lesere ble hun forfatter i stedet. Ellers er hun glad i å reise og elsker å fotografere.