Feriekolonien

Bøker i serien


Fra forfatteren av Sølvbåndet og Husmorskolen

Kan et opphold på feriekolonien kurere hjertesorg, eller vil det bare skape større forviklinger? 

 

Om serien Feriekolonien

Velkommen tilbake til de glade 50-åra! 

Polkadots, swingskjørt, friske pastellfarger og Bill Haley på platespilleren: Feriekolonien er 50-talls-nostalgi på sitt aller beste!

Er du klar for litt herlig sommerstemning i skjærgården? I Martine Strømsnes' romanserie blir du tatt med på et helsebringende og uforglemmelig opphold på feriekolonien!


«Jeg har storkost meg på Tangholmen.»
Janita Nordli, serieleser

«En strålende og lun fortellerstemme.»
Tone Loeng, bokblogger


Bli abonnent på Feriekolonien

Bestill første bok i serien HELT GRATIS

Les det første kapittelet i første bok


OM SERIEN: 

FORELSKELSE – FORVIKLINGER – MYSTERIER – HEMMELIGHETER

Sommeren jager alle sorger på flukt …

Våren 1954. Ragnhild er 23 år, og stortrives med å være lærerinne for en vilter gutteklasse midt i Oslo. Men sommerferien nærmer seg, og hun gruer for å reise hjem til Hedmark. Der venter en forsmådd kjæreste – og en mor som viser liten forståelse. Da en fremmed kvinne gir Ragnhild et uventet råd, er valget enkelt. Men kan et opphold på en feriekoloni kurere hjertesorg, eller vil det bare skape større forviklinger?

«Jeg tror Ragnhild må ha en hemmelig kjæreste i Oslo,» kniste Åse.
«Hva?» lo Ragnhild. «Det har jeg slettes ikke!»
«Hvorfor vil du på død og liv ikke ha Sverre, da?» ville Turid vite. «Han er et godt parti, skal jeg si deg. Du er kanskje for fin for ham? Byjente og lærerinne,» sa hun hånlig.
«Slutt nå, Turid. Sverre er da ikke den eneste passende ektemannen i verden,» kom det tørt fra Åse.

Bøker i serien
Om forfatteren

Martine Strømsnes (f. 1990) kommer opprinnelig fra Narvik, men bor nå i Bodø, der hun jobber som jurist i offentlig sektor. Hun har alltid vært interessert i etterkrigstidens sosialpolitikk og 50-tallets husmorkultur. At tiåret også byr på elegant dame- og herremote, innovativt møbeldesign, provoserende litteratur og fin musikk, er heller ikke feil. Hun elsker gamle ting, og har over flere år opparbeidet en liten samling med vintageklær og -sko, hvorav flere er produsert i Norge av glade sydamer på konfeksjonsfabrikk. 

Martine har tidligere skrevet serieromanen Sølvbåndet. Den bygger på lokalhistorien fra hjembyen, og handler om det unike samfunnet som oppsto under byggingen av Ofotbanen rundt 1900.