Frostrose

Bøker i serien


NY ROMANSERIE AV ELISABETH HAMMER!

I en verden av mørke fant hun håpets lys  

«Fantastisk bok! Levde meg helt inn i fortellingen. Gleder meg til å lese resten. Terningkast 6!»
Tove Sæbø, serieleser

Om serien Frostrose

Frostrose er en ny serie fra den populære forfatteren av Maria av Svaneberg, Misteltein og Skumringstid!


«Hjerteskjærende og gripende – Elisabeth Hammer gjør det igjen!»
Guro Moholt, serieleser
 

Bestill abonnement på Frostrose.

Få første bok i serien helt gratis.


OM SERIEN:

Vestfold, 1877: 
Adeline bor på barnehjem. Hun får for lite mat, har filler til klær og blir slått for den minste ting. Like før Adeline kan dra derfra for godt, skjer det noe utenkelig, og Adeline må ta et umulig valg.

– Du var ulydig, Adeline, og jeg må straffe deg. Det er ikke fordi jeg liker å gjøre det, sa han, men smilet tydet på at han ikke mente det. – Gjør jeg ikke det, vil de andre pikene tro at de kan slippe unna med hva som helst. Du forstår det?


«Jeg kommer helt sikkert til å lese resten av denne serien. Terningkast 6! »
Bente Bjørnseth, bokelsker


BREV FRA ELISABETH TIL ALLE NYE LESERE AV FROSTROSE:

Kjære leser, velkommen til Adelines verden!

Frostrose foregår i siste halvdel av 1800-tallet og utspiller seg hovedsakelig i Vestfold. Adeline vokser opp på en anstalt for foreldreløse barn. Livet er hardt, men Adeline gir aldri opp, og hun får mange gode venner. Årene på anstalten preger henne når hun senere skal ut i verden, og jeg håper du har lyst til å følge henne på reisen. 

Når jeg skriver, forsøker jeg å skape en troverdig, historisk ramme rundt historien. I Frostrose beskriver jeg blant annet området rundt Torstrand i Larvik og Foyn-gården i Tønsberg. Helt historisk korrekt er det ikke. Jeg har diktet inn steder som aldri har eksistert, som anstalten utenfor Larvik, og utelatt andre. Pikenes liv på anstalten er derimot ikke ren fiksjon, men basert på faktiske hendelser fra små barns liv på institusjoner i Norge den gangen. Forholdene var verre enn man kan forestille seg, og det gjør meg trist og ydmyk. Heldigvis er det alltid håp, og jeg kan love dere mange spennende eventyr med Adeline!
 
God lesning!

Klem, Elisabeth
 

Bøker i serien
Om forfatteren

Elisabeth Hammer (1970) bor i Horten og skriver fra Vestfold.

Hun er utdannet jurist, men har arbeidet som forfatter siden 2011. Elisabeth har alltid skrevet, alt fra fantasy til romantikk, og lar seg inspirere av både historiebøker og musikk.

Elisabeth har tidligere skrevet Maria av Svaneberg, Misteltein og Skumringstid. Frostrose, hennes fjerde serie, er et nytt forrykende eventyr fra Vestfold.