Frostrose

Bøker i serien


I en verden av mørke fant hun håpets lys  

«Fantastisk bok! Levde meg helt inn i fortellingen. Gleder meg til å lese resten. Terningkast 6!»
Tove Sæbø, serieleser

Om serien Frostrose

Frostrose er skrevet av forfatteren av Maria av Svaneberg, Misteltein og Skumringstid. Serien er på 32 bøker.


«Hjerteskjærende og gripende – Elisabeth Hammer gjør det igjen!»
Guro Moholt, serieleser

«Jeg kommer helt sikkert til å lese resten av denne serien. Terningkast 6! »
Bente Bjørnseth, bokelsker


Vestfold, 1877: Adeline bor på barnehjem. Hun får for lite mat, har filler til klær og blir slått for den minste ting. Like før Adeline kan dra derfra for godt, skjer det noe utenkelig, og Adeline må ta et umulig valg.

– Du var ulydig, Adeline, og jeg må straffe deg. Det er ikke fordi jeg liker å gjøre det, sa han, men smilet tydet på at han ikke mente det. – Gjør jeg ikke det, vil de andre pikene tro at de kan slippe unna med hva som helst. Du forstår det


Bestill abonnement på Frostrose.
Få første bok i serien helt gratis.


BREV FRA ELISABETH TIL ALLE NYE LESERE AV FROSTROSE:

Kjære leser, velkommen til Adelines verden!

Frostrose foregår i siste halvdel av 1800-tallet og utspiller seg hovedsakelig i Vestfold. Adeline vokser opp på en anstalt for foreldreløse barn. Livet er hardt, men Adeline gir aldri opp, og hun får mange gode venner. Årene på anstalten preger henne når hun senere skal ut i verden, og jeg håper du har lyst til å følge henne på reisen. 

Når jeg skriver, forsøker jeg å skape en troverdig, historisk ramme rundt historien. I Frostrose beskriver jeg blant annet området rundt Torstrand i Larvik og Foyn-gården i Tønsberg. Helt historisk korrekt er det ikke. Jeg har diktet inn steder som aldri har eksistert, som anstalten utenfor Larvik, og utelatt andre. Pikenes liv på anstalten er derimot ikke ren fiksjon, men basert på faktiske hendelser fra små barns liv på institusjoner i Norge den gangen. Forholdene var verre enn man kan forestille seg, og det gjør meg trist og ydmyk. Heldigvis er det alltid håp, og jeg kan love dere mange spennende eventyr med Adeline!
 
God lesning!

Klem, Elisabeth
 

Bøker i serien
Om forfatteren

Elisabeth Hammer (1970) bor i Horten og skriver fra Vestfold. Hennes første romanserier var den nydelige Maria av Svaneberg, så fulgte hun opp med rørende Misteltein og magiske Skumringstid. Nå skriver hun på et ekte eventyr i Frostrose – med masse dramatikk, kjærlighet og uventede vendinger.

Det er alltid en glede å treffe Elisabeth, for en blidere person skal du lete lenge etter. Hun elsker å dikte historier og skrive spennende bøker – og det er aldri et kjedelig øyeblikk i bøkene hennes. Inspirasjon finner Elisabeth i naturen, gjennom musikk, fra drømmer og ved å lese alt fra fantasy og krim til romantikk.

Elisabeth har et sterkt engasjement for de svake i samfunnet, og hun har et stort hjerte for både dyr og barn. På fritiden liker hun å lese, se TV-serier og gå lange turer. Men først og fremst er hun en skikkelig fotballmamma som reiser land og strand rundt for å heie på Norges desidert beste fotball-lag: Nemlig Borre-jentene!