Lise Lotte Mehl

Bøker i serien


«Wow! May Lis har klart det igjen! Spenning fra første til siste side og overraskende vendinger. »
– Hanne Giljarhus, serieleser 

Om serien Lise Lotte Mehl

En psykologisk krimserie fra May Lis Ruus! 
For noen år siden vurderte May Lis og familien å bli beredskapshjem, og gikk noen runder med Bufetat. Planen ble lagt på is, men innsikten hun satt igjen med, ga May Lis lyst til å bruke noe av tematikken i en spenningsbok: «Lise Lottes univers fengslet meg, så jeg skrev tre bøker til, med nye krimsaker og utviklingen i hennes hverdagsliv. Jeg har lagt handlingen til mitt nærområde, og bøkenes titler er utdrag av barnesanger og barneleker som er knyttet til handlingen.»


Bøkene i serien er frittstående og kan leses uavhengig av hverandre, men sammen utgjør de en kronologisk helhet. 

Bok 1: Alle mine barn, kom hjem
Bok 2: Ta den ring og la den vandre
Bok 3: Fare, fare krigsmann
Bok 4: Aldri være trygg


Alle mine barn, kom hjem er første krimroman om Lise Lotte Mehl – som stadig trekkes inn i bergenspolitiets saker. En sen ettermiddag sitter en fireåring alene i barnehagen og fingermaler på veggen. Men rødfargen er ikke maling. Det er blod. Da han blir funnet, er hans to yngre søstre som sunket i jorden … Lise Lotte Mehl er familiekonsulent, blant annet for fosterhjemmet til søskenflokken. Etter at eksmannen ble dømt i en alvorlig straffesak, har hun kjempet seg tilbake til et normalt liv. Men da det viser seg en sammenheng mellom de to sakene, truer fortiden med å innhente henne …


SAGT OM BOK 1:

«Jeg hadde hjertet i halsen flere ganger. Timene gikk uten at jeg merket det.»
– Silje Brustuen, bokelsker 

«En historie som tatt ifra virkeligheten. Jeg levde meg helt inn i boka og klarte nesten ikke legge den fra meg.»
– May Kristin Opdahl, serieleser

Bøker i serien
Om forfatteren

May Lis Ruus (f. 1968) er født og oppvokst i Bergen, og har arbeidet som webdesigner og grafisk designer før hun ble forfatter. Hun er utdannet i fagene arkeologi, psykologi og sosialantropologi, og har gått på kunstskole.

Hun er kjent for romanseriene Nattmannens datter, PapirslottetTidløs og Blåmåne. Hun har også skrevet tobindsromanen De fremmede, samt den psykologiske thrillerserien Lise Lotte Mehl.