Lydias løfte

Bøker i serien


Miniserie på 3 bøker fra Jenny Micko,
forfatteren av Aftenstjernen


I vakre Rosendal er ikke alt like idyllisk som det ser ut ... 

 

 

Om serien Lydias løfte

Rosendal, 1901

I vakre Rosendal er ikke alt like idyllisk som det ser ut. Under overflaten syder det av hat, ondskap og mørke hemmeligheter. Midtpunktet i bygda er skjenkestuen, som Lydia og moren hennes driver. Lydia kan «lese» mennesker, men når bygda hjemsøkes av uforklarlige mord, står hun uten svar. Hun søker trøst i naturen og hos dyrene, men er ikke lenger sikker på hvem som er venn eller fiende …

«Kattuglen varsler om død.» Einar så alvorlig ut.
«Ikke si slikt! Jeg får frysninger,» sa Lydia og så ned på armen, der hårene sto rett opp.
«Beklager. Det var dumt av meg. Det er bare en gammel legende.»
«Og hva sier denne legenden, da?» Hun kunne ikke la være å bli nysgjerrig.
«Den sier at uglens lyd, ‘kle-i-hvitt’, betyr at noen vil bli svøpt i et likklede.»


Les første kapittel her!

Abonner på Lydias løfte

Bli bedre kjent med Lydia, hovedpersonen i serien

I Rosendal er ikke alt like idyllisk som det ser ut som ... 


BREV FRA JENNY TIL ALLE NYE LESERE AV LYDIAS LØFTE:

Kjære leser

Velkommen til Rosendal i 1901, den idylliske bygda ved Hardangerfjordens strand. Her driver Lydia Lyngheim en skjenkestue sammen med moren, og livet går sin vante gang. Lite vet hun om hva som venter denne høsten. At hun, og dem hun er glad i, vil bli trukket inn i et ondskapsfullt spill som vil forandre dem alle for alltid. Lydia kan lese mennesker og avsløre løgn, men nå settes hennes evner på prøve. Det hele begynner da hun finner en drept familiefar …

Historien om Lydia, Olea, Wilhelm og de andre i Rosendal har krøpet under huden på meg. Det er en historie om mørke hemmeligheter, makt og tap, men også om kjærlighet, vennskap og kampen for rettferdighet. Lydia er en ung kvinne som er foran sin tid. Hun er sterk, nysgjerrig og nekter å la seg styre. Hun har også et helt spesielt forhold til dyr, og det er skogen hun søker seg til når hun trenger trøst og styrke. Skogen er hennes fristed og dyrene hennes venner, men vil de kunne beskytte henne nå?

Det er med stor glede jeg inviterer deg til å bli med på Lydias spennende reise.

Hold på hatten!

God klem fra Jenny

Bøker i serien
Om forfatteren

JENNY MICKO (f. 1980) vant Cappelen Damms manuskonkurranse Skrivehøst 2015. Hun er journalist av yrke, og debuterte med trilogien Lydias løfte i 2016.

Jenny kommer fra Linköping i Sverige, men i 2000 flyttet hun til Bergen, der hun bor sammen med mannen Thomas og flere hunder og katter.