Nattsvermere

Bøker i serien


Ny serie fra Anne Marie Meyer, forfatteren av Odelsjenta og Julie!

Første bok er i salg 19. mars 2021.

Om serien Nattsvermere

Nattsvermere er historien om Ailas drømmer og lengsler – og hennes viljestyrke og mot til å kjempe for det hun tror på. En dramatisk serie fra en spennende tid i Norges kysthistorie! 

Troms og Finnmark, 1872: Aila vil gå på dans og treffe andre unge mennesker, men moren, som er strengt religiøs, er redd for datterens rykte. Samtidig trues gruva av nedleggelse, og frykten for fremtiden brer seg i den lille bygda.
 

«Noe av det beste jeg har lest. Skal du lese én serie i år, må det bli denne.» – Kjersti Weum Bekkestad, bokelsker 


Anne Marie har skrevet et lite brev til alle nye og gamle lesere:

Kjære leser

Jeg håper dere vil følge meg i min nye serie, Nattsvermere. Der møter dere Aila, en ung kvinne fra Finnmark. Hun lever et godt liv sammen med foreldrene og søsknene i Kåfjord, men da faren mister arbeidet, må familien flytte og starte på nytt. 

Nattsvermere er også fortellingen om gruvedriften på Senjen Nikkelverk, et lite stykke glemt norgeshistorie, som fikk store konsekvenser for kystsamfunnet og menneskene som levde der. 

Aila er en sterk og modig kvinne med et stort og varmt hjerte, men når hun møter den store kjærligheten, blir hun stilt overfor valg som får dramatiske følger for henne.  

Jeg håper dere tar vel imot menneskene jeg har gitt liv til og blir like glad i dem som jeg har blitt.

Hilsen Anne Marie

Bøker i serien