Tårnsvalene

Bøker i serien


«WOW! Tusen takk for at vi fikk lese Tårnsvalene. Vi ble helt hektet – serien er fengslende! Vi får ikke nok, det er så nervepirrende! Terningkast 6.» 
Elin & Anne-Brit, bokelskere 

Om serien Tårnsvalene

En familie med hemmeligheter – tre søstre som ikke kjenner fortiden … 

Bergen, 1896. De tre søstrene Engevik er av god familie, men moren måtte forsake mye da hun giftet seg av kjærlighet, med en fri kunstnersjel. 
Når han ikke dikter skillingsviser, drømmer faren om å seile til fjerne farvann. 
Moren prøver å holde begge bena på jorden, men det er ikke lett når eventyret lokker.
Lite aner Mathilde, Louise og Leah at hele deres fremtid kan falle i grus dersom den store seilasen settes ut i livet … 

SERIEN ER PÅ 21 BØKER.


«Alt hva en leser begjærer ... en fin og varm serie. Hovedpersonen vil jeg ha som venninne! Gleder meg til fortsettelsen. Terningkast 5.» 
Lise Soleng, serieleser

«Gleder meg til den spennende fortsettelsen.»
Janne Hoel


BREV FRA MERETE TIL ALLE NYE LESERE AV TÅRNSVALENE:

Kjære leser.

Velkommen til Tårnsvalene. Her møter du tre unge søstre. Sommeren 1896 tar livet deres en ny vending, og det familien har holdt skjult for dem blir gradvis avslørt. Mathilde, Louise og Leah må kjempe for å forme sin egen fremtid og ta de rette valgene. Hvem kan de stole på? Hvem forteller sannheten? De er omgitt av sterke personer, som også har sine planer.

Inspirasjonen til Tårnsvalene kommer først og fremst fra gamle fotografier. Å se mennesker fra fortiden så livaktig «til stede» setter fantasien i gang, og fotografyrket kommer til å spille en rolle i denne serien. Jomfruland er også med. Jeg klarer ikke annet enn å «vende tilbake til» den vakre øya.

Kos dere med serien!

Merete

Bøker i serien
Om forfatteren

Merete Lien (f. 1952) ble født i Bergen, men har bodd i Kragerø de siste årene, i et vakkert, gammelt sveitserhus med utsikt over skjærgården.

Merete debuterte i 1996 med romanen Bak mørket, etterfulgt av Vinterlys og Kongens bror. Romanserien Barn av stormen utkom i 2000, og var hennes debut som serieforfatter. I 2006 kom Rosehagen, mens hennes tredje romanserie, Tårnsvalene, ble lansert i 2019. 

Merete er utdannet lektor, og arbeider fortsatt deltid på videregående skole ved siden av skrivingen.