Vestavind

Bøker i serien


Stormende følelser og ulykkelig kjærlighet på Orknøyene og i Bergen.

Vestavind er en dramatisk og sterk historie fra forfatteren av Morild og Snøklokker. Serien er på ni bøker.

Om serien Vestavind

«Denne velskrevne boka har alt! Personer, miljø og handling fenger – og den avsluttes med en real cliffhanger (…) til og med etter flere dager tenkte jeg på disse personene.»
– MARGIT SANDEMO om bok 1 i serien

​Kan en amulett vise hvem som er hennes utkårede? Vestavind er basert på den utrolige historien om skottejenta som rodde ut for å melke kyrne, men endte opp på den vestnorske kyst.


Bestill første bok gratis.
Bli abonnent på Vestavind.


«Spennende og overraskende historie!»
– Ann Kristin Livrud, serienyter 

«Fantastisk lesning. To seksere på terningen fra meg!»
– Lise Soleng, bokelsker

«Jeg ble fascinert fra første kapittel. Handlingen og historien bergtok meg. Terningkast 6!»
– Bente Soltveit, serieleser


OM SERIEN:
Orknøyene, 1612: Det er noe spesielt med Maria av Rendall, det har hun fornemmet siden hun var liten. Hun vokser opp som bondejente under beskjedne kår, men i årene hennes renner adelig blod. For å finne sitt hjertes utkårede tyr Maria til morens gamle amulett. Sagnet sier at den som vil bære den, er skjebnens utvalgte. Da mannen med de intense blå øynene velger å legge den rundt halsen sin og lover å bære den for alltid, forstår hun at hun har funnet den rette. Men etter 17 års stillhet blander Marias egentlige far, den forhatte jarlen av Orknøyene, seg plutselig inn i Marias planer. Han har all makt og er vant til å få det som han vil …


INFO TIL NYE LESERE:
Vestavind er tidligere utgitt med navnet Spinnesteinens løfte. Serien ble på åtte bøker, og i den åttende boken fikk leserne vite hvordan historien til Maria endte. Torill har lenge hatt et ønske om å fortelle hva som skjedde med de andre personene i serien, og det, pluss litt mer, får du svaret på i den niende, nyskrevne boken.

Bøker i serien
Om forfatteren

Torill Karina Børnes (f. 1967) kommer fra øya Sotra utenfor Bergen og bor i Ytrebygda med mann og barn. Hun er utdannet tekstforfatter fra Westerdals reklameskole og har en bachelor i litteraturvitenskap fra Universitetet i Bergen.

Torill debuterte i 2013 med romanserien Spinnesteinens løfte. I 2023 ble serien utgitt på nytt under navnet Vestavind. Hun har også skrevet romanseriene Morild (2017) og Snøklokker (2023).