Vingeslag

Bøker i serien


Kjærlighet, mystikk og en gåtefull fortid

«Dette er rent gull av en serieroman. Terningkast 6!«
– Kjersti Weum Bekkestad, bokelsker

Om serien Vingeslag

Trøndelagskysten, 1880

Redd for sitt eget liv flykter Gjertrud fra Tyskland. På Fosen bosetter hun seg med Agnar og føder datteren Maria. 

Når Maria er i ferd med å bli en voksen, vekkes sterke følelser for barndomsvennen Andreas. Uvitende setter de sitt eget og andres liv i fare. For fra det øyeblikket Maria ble unnfanget, var hun nemlig ment for en annen. 

Under hele oppveksten har en fremmed kvinne holdt Maria under oppsikt. Hun utgir seg for å være urtekone, men hvem er hun egentlig? Og hvem er den underlige mannen hun plutselig viser seg sammen med? Sterke krefter er satt i spill.

SERIEN ER PÅ 30 BØKER.

Bøker i serien
Om forfatteren

Jane Mysen ble født i 1960, og vokste opp på Harestua. Hun arbeidet i 11 år på Postgirokontoret i Oslo før hun begynte å skrive. Jane har tidligere utgitt tre romanserier:Utvalgt av gudene, Barn under månen og Flammedans. Hun har også skrevet mye for ukepressen. 

Her forteller Jane litt om barndommen sin:

Jeg vokste opp på Harestua i en søskenflokk på fem. Det jeg husker best fra barndommen, var omgivelsen som kan sammenliknes med Astrid Lindgrens ”Barna i Bakkebygrenda”. Vi var mange barn i samme grend, og det skjedde alltid noe morsomt. Jeg elsket dyr og hadde kaniner, hunder og katter. Det er derfor vi har så mange dyr i dag, jeg tror det kan gi ungene mine noe uerstattelig i oppveksten. Med dyr følger ansvar, man lærer seg å gi, utvikler evnen til å føle kjærlighet. 

Jeg har alltid vært glad i skolen, og mitt beste fag var norsk. I feriene syklet jeg ofte til skolen og kikket lengselsfullt inn gjennom vinduene. Jeg elsket gymtimene, og i fritiden fortsatte aktivitetene: håndball, orientering og skigåing. Da jeg var ferdig på ungdomsskolen, begynte jeg på handelsskolen. Først da forsto jeg hvorfor jeg var så glad i skolen. Savnet etter de gamle klassekameratene ble så stort at jeg sluttet etter tre måneder.

Etter en tid fikk jeg jobb på Postgirokontoret i Oslo, og jeg arbeidet i postverket i 11 år. Nye venner, nye omgivelser – det var en spennende tid. 
Jeg har alltid likt å lese og skrive, og fra jeg lærte å lage ord ut av bokstaver, skrev jeg dagbøker. Mens andre stønnet over stiloppgavene, jublet jeg, og skrivebøkene var ikke tykke nok for alt jeg hadde å fortelle.
Det var livlig hjemme, men jeg stakk meg alltid vekk og leste alt fra Mikkjel Fønhus til Romantikk. Jeg leste overalt og var avhengig av å ha en bok i hendene. En gang jeg var hos bestemoren min, der var det ingenting å lese, da måtte jeg ty til telefonkatalogen! Da jeg var tretten, fikk jeg antatt min første novelle i Romantikk. Den gangen var det 50 kroner i honorar, og jeg holdt på å forgå av stolthet.