Alt bra? av Ellen Frøysaa og Sofie Frøysaa (Ebok)
Ebok

Alt bra? (Ebok)

En mors og datters historie om ufrivillig skolefravær, psykisk sykdom og det å være pårørende

Forfatter:

og

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter: og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2023
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.68 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202764081
Kategori: Familie og helse og Dokumentar og fakta
Omtale Alt bra?

Alt bra? handler om Sofie Frøysaa og hennes mor Ellen Frøysaa og deres møte med skolen, det psykiske helsevesenet og samfunnet for øvrig når Sofie blir alvorlig psykisk syk i tenårene.

Samfunnsdebattant, komiker, foredragsholder og opprinnelig utdannet grunnskolelærer, Sofie Frøysaahar i mange år brukt sin offentlige posisjon til å spre informasjon og bidra til myteknusing rundt mental helse og psykiske lidelser. Hun har pratet åpent om sin nevrobiologiske forstyrrelseslidelse, Tourettes syndrom og angst- og tvangslidelsen OCD. Sofie gikk fra å få toppkarakterer på ungdomsskolen til å få skolevegring og bli en såkalt dropout-elev på videregående.

Boka gir et rikt innblikk i hvordan det kan oppleves å være en psykisk syk tenåring som faller utenfor, og gir et ytterligere og etterlengtet perspektiv, nemlig fra den nærmeste pårørende – i dette tilfellet moren hennes, Ellen Frøysaa, som i lang tid kjempet for å skaffe datteren hjelp. Ellen Frøysaa er billedkunstner og underviser i kunst ved Sunnaas Sykehus. Hun har dessuten også ved flere anledninger uttalt seg i offentligheten om sine erfaringer med å komme ut som lesbisk i et strengt, kristent miljø, og er en tydelig stemme for andre skeive.

Til toppen