Carmen Zita og døden (Ebok)

Serie: Konrad Sejer 11

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2013
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.03 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Konrad Sejer
Serienummer: 11
ISBN/EAN: 9788202423544
Kategori: Krim og Spenning , Skjønnlitteratur og Krim og mysterier
Omtale Carmen Zita og døden

Han måtte tenke på en avblomstret løvetann med hvite, lette fnokker, for håret hennes var brusende og nesten hvitt som snø. Deretter ble han slått av hvor spinkel hun var, tynn og sped som en kvist. Et barn har født et barn, slo det ham, det var ufattelig at hun faktisk hadde båret fram en velskapt unge.

Et lite barn har druknet i en dam. Et ubevoktet øyeblikk og så har det det aller verste skjedd. De unge foreldrene er sønderknust, og alt ser ut til å være et uhell. Romanen har alt man forventer av en krim fra Karin Fossum; en fryktelig ulykke, gode og spennende portretter av de involverte, et godt politiarbeid med en uventet utvikling. Og som vanlig er det litteratur på et høyt nivå.

Konrad Sejer er tilbake! I Carmen Zita og døden er han høyst nærværende, ikke bare som den sindige og skarpe etterforskeren, men som mennesket Konrad Sejer som også har sitt å slite med. Men på stueveggen henger bildet av hans elskede Elise som han hver dag deler noen tanker med, hans omsorgsfulle datter er stadig på tråden med inngående spørsmål om helsa hans og hunden, Frank Robert, en kinesisk Shar-Pei, er alltid ved hans side. Og hver kveld avsluttes som alltid med en tynn whisky og en enslig sigarett.

Til toppen

Nok en seier
 

Andre utgaver

Carmen Zita og døden
Bokmål Innbundet 2013
Carmen Zita og døden
Bokmål Nedlastbar lydbok 2013
Carmen Zita og døden
Bokmål Heftet 2018
Anmeldelser Carmen Zita og døden
"Karin Fossum er blant våre fremste forfattere, uansett sjanger. Det skyldes hennes unike evne til å skape levende mennesker og hennes dype
forståelse av menneskesinnet. Dette har hun alltid mestret, men aldri bedre enn i Carmen Zita og døden."
Rune Larsstuvold, Drammens Tidende

"Knapt noen andre i norsk krim har holdt et høyere litterært nivå enn Karin Fossum i sine Konrad Sejer-bøkene. Hun har bedre enn de alle fleste maktet å komme under huden på sin hovedperson, samtidig som hun med stor innsikt skaper bakgrunn og dybde i beskrivelsen av hverdagsmenneskene som ender som drapspersoner." 
Finn Stenstad, Tønsberg blad

"Som vanlig glitrer Fossum med sine personskildringer og ubehagelige dypdykk i menneskesinnet. Og ingen andre etterforskerpar har satt seg så sterkt i sjela til krimelskere som Konrad Sejer og Jacob Skarre."
Per-Magne Midjo, Trønder-Avisa

"Altså nok en roman fra Karin Fossum med solid litterær kvalitet hele veien, veloverveide utporsjoneringer av avslørende detaljer og sitrende spenning."
Turid Larsen, Dagsavisen

"Karin Fossum viser hvordan kriminalromanen kan være noe mer enn ren underholdningslitteratur. (...) Velskrevet og gripende om de skjulte drapene."
Torbjørn Ekelund, Dagbladet

"Det er flere forfattere som skriver like godt eller bedre om forbrytelser enn krimforfattere. Karin Fossum er en av de beste av dem."
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

"Som helhet er «Carmen Zita og døden» en roman som utfordrer konvensjonene i tradisjonell krim og der troverdighet er et nøkkelbegrep."
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

"Original, velskrevet og samfunnsaktuell!"
Edda Espeland, Vi over 60

"Dette er egentlig en glitrende god beskrivelse av mennesker ved noen av livets mest krevende veiskiller. En stor grad av leserens medfølelse skaper engasjement og innlevelse - nødvendige elementer også i den skarpeste krim."
Jon Terje Grønli, Gjengangeren

"«Carmen Zita og døden» er antakelig årets mest velskrevne krim, og den bærer i seg en historie som er mye større enn gåten som skal oppklares.(...)Karin Fossum er mesterlig, hun utfordrer krimsjangeren og skaper ubehag og ettertanke som lever lenge etter at gåten er løst."
Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

"Fossum er veldig god på sine karakterbeskrivelser, og i denne krimmen gjør hun intet unntak."
KK

"Rundt den besnærende Carmen-skikkelsen åpner det seg opp for et refleksjonsrom knyttet til det mye omtalte sorteringssamfunnet, tilsatt Sejers og Skarres ikke helt samkjørte religiøse filosoferinger.(...) Karin Fossum gir alltid leseren den rotfestede fornøyelsen av å være i gode hender, rett og slett fordi hun har noe å melde ut over det å beherske sjangerens maskineri."
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

Til toppen

Bøker i serien