Kokken og skriveren av Henry Notaker (Ebok)
Ebok

Kokken og skriveren (Ebok)

den gastronomiske litteraturens historie

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2012
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.48 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203293665
Kategori: Kulturhistorie og Dokumentar og fakta
Omtale Kokken og skriveren
Kokebøker har en helt sentral plass i ethvert norsk hjem. Og et blikk i dagens kokebøker viser at de i tillegg til oppskrifter ofte inneholder kulturhistoriske informasjoner, personlige refleksjoner og reiseminner, humoristiske digresjoner og anekdoter. Kanskje det er disse elementene som gjør at kokebøker like gjerne leses i godstolen eller på sengekanten som ved kjøkkenbenken.
I denne boken gir Henry Notaker oss fortellinger om kokekunstneres oppdagelser, om hvordan de enkelte rettene har fått sine navn, om kvinnelige husholdersker i konflikt med hoffkokker, om tyverier og plagiater, om filosofer, politikere, leger og astrologer som blander seg opp i hva folk skal spise. Her får vi se kokebøkene og matbøkene - fulle av informasjon, humor og poesi - i et nytt perspektiv. De lever ikke i en egen lukket verden, men tar alltid opp i seg det som skjer i samfunnet omkring. "Den beste boka om mat som er kommet i år, er Henry Notakers «Kokken og skriveren - den gastronomiske litteraturens historie». Notaker går igjennom kulinarisk pregete utgivelser fra trykkekunstens begynnelse fram til i dag. En fantastisk gjennomgang, spekket med de villeste anekdoter, der alle sider av matens betydning for menneskene berøres ..."
Fredrik Wandrup, Dagbladet

"Henry Notaker opnar og utvidar europeisk litteratur med årets velfødde kokebokhistorie. (...) På elegant vis deler han med oss både sine litteratur- og kulturanalysar og si svært breide lesning."
Arnhild Skre, NRK

"Oppskrifter, bordskikk, nytelse, kokkeyrket, fråtseri, matpoesi og ernæring har også Henry Notaker skrevet 424 sider om i sin nye bok «Kokken og skriveren». Der tar han for seg den gastronomiske historien, så utførlig, overraskende, detaljert, underholdende og kunnskapsrikt, at du ikke trenger å være matopptatt for å bli oppslukt."
Anne-Line Henriksen, Fædrelandsvennen

"... «Kokken og skriveren» er like fullt et veldig forskningsarbeid, og den mest lærde tekst om mat på norsk, noensinne."
Torgrim Eggen, Klassekampen

Til toppen