Maos rike (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 640
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202337827
Kategori: Historie
Omtale Maos rike

Vinner av Brageprisen 2012

Snart 40 år er gått siden formann Maos død. Siden den gang har vi fått et klarere bilde av hva som skjedde under hans styre. Modige kinesere har stått fram med sine beretninger, og forskere har fått adgang til arkiver som lenge har vært lukket. Bildet som avtegner seg, er skremmende. Millioner av mennesker sultet i hjel. Størst var sulten under Maos såkalte Store sprang fra 1958 til 1961. Nyere forskning tyder på at hans hårreisende forsøk på massemobilisering endte med minst 45 millioner menneskers død.

Noen år senere ga Mao støtet til Kulturrevolusjonen, som kom til å vare i ti år. Igjen ble et uhyggelig stort antall mennesker ofret på revolusjonens alter.

I Maos rike – En lidelseshistorie forteller den kritikerroste forfatteren Torbjørn Færøvik om hva som skjedde under Mao. Hans baserer sin veldokumenterte fremstilling på nyere forskning og enkeltmenneskers skildringer. Mesterlig og intenst redegjør Færøvik for konsekvensene av den brutale politikken, samtidig som han forklarer hvorfor det kunne skje. Nettopp derfor er Maos rike – En lidelseshistorie en særdeles viktig bok.

Til toppen

Vinner av Brageprisen 2012, sakprosa

Andre utgaver

Maos rike
Bokmål Ebok 2012
Maos rike
Bokmål Heftet 2013
Maos rike
Bokmål Heftet 2014

Flere bøker av Torbjørn Færøvik:

Du vil kanskje også like