Maos rike (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 640
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202421410
Kategori: Historie
Omtale Maos rike
Snart 40 år er gått siden formann Maos død. Siden den gang har vi fått et klarere bilde av hva som skjedde under hans styre. Modige kinesere har stått fram med sine beretninger, og forskere har fått adgang til arkiver som lenge har vært lukket. Bildet som avtegner seg, er skremmende. Millioner av mennesker sultet i hjel. Størst var sulten under Maos såkalte Store sprang fra 1958 til 1961. Nyere forskning tyder på at hans hårreisende forsøk på massemobilisering endte med minst 45 millioner menneskers død. Noen år senere ga Mao støtet til Kulturrevolusjonen, som kom til å vare i ti år. Igjen ble et uhyggelig stort antall mennesker ofret på revolusjonens alter.

 I Maos rike - En lidelseshistorie forteller den kritikerroste forfatteren Torbjørn Færøvik om hva som skjedde under Mao. Hans baserer sin veldokumenterte fremstilling på nyere forskning og enkeltmenneskers skildringer. Mesterlig og intenst redegjør Færøvik for konsekvensene av den brutale politikken , samtidig som han forklarer hvorfor det kunne skje. Nettopp derfor er Maos rike - En lidelseshistorie en særdeles viktig bok.

Til toppen

Vinner av Brageprisen 2012, sakprosa

Andre utgaver

Maos rike
Bokmål Innbundet 2012
Maos rike
Bokmål Ebok 2012
Maos rike
Bokmål Heftet 2014

Flere bøker av Torbjørn Færøvik:

Anmeldelser Maos rike

"Han lar mange modige vitner kommer til orde uten at han taper de store linjer av syne. Færøvik er samtidig en sjelden dyktig formidler med et suverent fortellergrep."
Alf Kjetil Igland, Fædrelandsvennen

"et storverk om den spennende historien til Midtens rike."
Jon Åge Fiskum, Trønder-avisa

Det er alltid en fest å lese Torbjørn Færøviks bøker. [...] Boka anbefales varmt.
Bård Hauge, Dagen

"Færøvik har en levende fortellerstemme og krydrer historien med mennesker som opplevde Mao-tidens grusomheter. De gir kjøtt og blod til fortellingen."
Ole Endresen, Østlandets Blad

"Torbjørn Færøviks bok om Maos Kina er ei grundig samanfatning av kva vi i dag veit om Maos ugjerningar."
Svein Gjerdåker, Dag og Tid

"Med journalistens og historikerens kritiske sans presenterer han en samlet framstilling som ikke har sin make på norsk. Han skriver drivende godt og får fram dramaet i disse tre tiårenes historie uten at populariseringen går på bekostning av troverdigheten."
Asbjørn Ringen, Gudbrandsdølen Dagningen

"Styrken ved boka er dens solide kildegrunnlag som gjør forfatteren i stand til å fullføre sitt ambisiøse prosjekt: Å beskrive lidelsene uten ideologisk omsvøp. Forfatteren er en av våre fremste sakprosaister, og i Maos rike kombinerer han omfattende kunnskaper og sin særegne evne til å fortelle historier. Resultatet er en levende og kritisk beretning om menneskelig lidelse under Maos styre."
Bragejuryen, Brageprisen

"Torbjørn Færøvik byr på en velskrevet beretning om hva Maos styre virkelig innebar."
Terje Svabø, Aftenposten

"Solid sammenskrivning av historien om Kinas 27 år under formann Maos styre."
Sindre Hovdenakk, VG

Til toppen