Som steinen skinner (Heftet)

Serie: Folket på Finnskogen 3

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Som steinen skinner
Serie: Folket på Finnskogen
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788202419394
Kategori: Romaner
Omtale Som steinen skinner

Jorda som blodet faller på er uten skyld, slik kniven og øksa også er det, og hånden kan heller ikke lastes, bare håndens eier som kunne valgt noe annet, der annet valg var mulig.

Skogsfinnene fra skogene mellom Hedmark og Värmland på attenhundretallet, går en hard vinter i møte der både avlinger blir ødelagt og forsyninger hindres av enorme snømengder. Greier Lina og ungene på Mostamägg, Jussi og presten disse harde utfordringene? 

De to første bøkene om folket på Finnskogen, Det vokser et tre i Mostamägg og Himmelbjørnens skog, fikk strålende kritikker, og med Som steinen skinner fortsetter Britt Karin Larsen historien. Romanene kan også leses uavhengig av hverandre.

Bok 3 om folket på Finnskogen.

Til toppen

Larsens bøker er ikkje berre sjeldne, dei er også framifrå.
Martha Norheim, NRK

Flere bøker av Britt Karin Larsen:

Anmeldelser Som steinen skinner

​«En ny seier for Britt Karin Larsen som forteller.»
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad
 

«Den tredje boken om folket på Finnskogen er minst like gripende og stilsikker som de to foregående (...) jeg er overbevist om at Britt Karin Larsen fortjener minst én litteraturpris for denne serien»
(Terningkast 6) Anne Schäffer, TARA
 

«Poetisk og vakker. Britt Karin Larsen er en unik norsk forfatter med et helt spesielt poetisk språk.»
Terning 5. Berit Kobro, VG
 

«[Britt Karin Larsen] fortjener et nytt prisdryss»
Cathrine Krøger, Dagbladet 
 

«Fortellingen om folket fra skogene slipper ikke. Den begynner på begynnelsen og slutter med slutten og plutselig er vi et helt liv rikere.»
Olav Egil Aune, Vårt Land 
 

«Forventningene blir til fulle innfridd, og uansett om det blir en fortsettelse eller ikke, har Larsen allerede reist skogfinnene en skinnende litterær bautastein. (...) Men det er likevel fortelleren Britt Karin Larsens litterære virtuositet og sikre dramaturgiske grep som hever bøkene langt over det gjennomsnittlige i kategorien historisk roman.»
Knut Fjeld, Østlendingen 
 

«Men først og fremst er denne romanen en ny seier for Britt Karin Larsen som forteller. Den er frodig fabulerende og bredt episk, men også med dempede lyriske skildringer av naturen. Og alt er fint balansert til en helhet som er romanseriens kjennemerke.»
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad
 

«For Britt Karin Larsen er ein forfattar dedikert til eit prosjekt som skil seg frå det som dei fleste av dagens forfattarar bruker skaparkrafta si til.»
Steinar Lillehaug, Klassekampen


«Som steinen skinner held same høge nivå som dei to føregåande bøkene frå Finnskogen. [...] Larsens bøker er ikkje berre sjeldne, dei er også framifrå.»
Marta Norheim, NRK

Til toppen

Bøker i serien