Aftenstjernen

Bøker i serien


Bli med til Bergen på begynnelsen av 1900-tallet! Her møter du Blanca og Lotta, to unge og svært ulike kvinner som kommer fra vidt forskjellige kår, men som begge savner en ekte mor i livet og drømmer om å være som alle andre. 

Om serien Aftenstjernen

Bergen, 1897. For Blanca på barneasylet kan en drøm gå i oppfyllelse: Endelig får hun en mor og en far! Men hun har ikke før kommet til sitt nye hjem, så blir drømmen knust. Pleieforeldrene har ikke valgt henne av kjærlighet. Det er bare en gårdstaus de vil ha – ikke en fantasifull jente som er glad i å tegne og fortelle eventyr …

Bergen, 1907. Lotta vokser opp i et velstandshjem – og føler seg som verdens ensomste menneske. Fordi hun er annerledes, har hun ikke mange venner. Men alt Lotta ønsker seg, er å være som alle andre …


SERIEN ER PÅ 32 BØKER. 


Bestill abonnement på Aftenstjernen.

Få første bok i serien helt gratis.

Les de første sidene i første bok!

Jenny forteller hvordan serien ble til.


BREV FRA JENNY TIL ALLE SINE NYE LESERE:

Kjære leser!

Velkommen til en annen tid, der du skal få bli kjent med to modige, sårbare og svært forskjellige unge kvinner. Jeg er veldig glad i dem begge, og for meg er de blitt så levende at dersom jeg møtte på Blanca og Lotta i Bergens gater og smau, ville jeg ikke stusset.

Nå håper jeg at universet jeg har skapt, vil bli like virkelig for deg. Jeg ønsker å ta deg med på en reise i mysteriene, romantikken og spenningens verden, med aftenstjernen som ledsager.

Jeg har alltid latt meg fascinere av menneskelige relasjoner og det menneskelige sinn. Hvordan blir vi dem vi er, og hvorfor klarer noen mennesker å finne hverandre på tross av ulikheter? Hvordan behandler vi mennesker som er annerledes, og hva skjer om man mister seg selv?

I 1907, da Aftenstjernen begynner, er det store klasseforskjeller, men dersom man blir erklært syk på sinnet, havner fattig og rik på samme sted: Neevengården. Om du blir med på reisen, vil det gamle asylet etter hvert åpne sine dører for deg. Tør du å bli med inn? 

God klem fra Jenny


På Serieliv.no kan du bli bedre kjent med Jenny!

Les mer om hovedpersonene i serien, Blanca og Lotta, de to ualminnelige, unge kvinnene, som begge våger å være annerledes. 

Bøker i serien
Om forfatteren

JENNY MICKO (f. 1980) vant Cappelen Damms manuskonkurranse Skrivehøst i 2015. Hun er journalist av yrke, og debuterte med trilogien Lydias løfte i 2016.

Jenny kommer fra Linköping i Sverige, men i 2000 flyttet hun til Bergen, der hun bor sammen med mannen Thomas og flere hunder og katter.