Magnolia

Bøker i serien


Magnolia er en hjertevarm og levende romanserie fra Sørlandet. Første bok er i salg 27. oktober 2023.

«Ekte hendelser, ekte spenning! En velskrevet historie jeg anbefaler varmt. Inneholder alt jeg setter pris på i en god serieroman.»

– Jernbanefrua, bokblogger

Om serien Magnolia

Et stort ønske om å hjelpe viser vei til det livet hun ønsker å leve …


Arendal 1886: Elle er født inn i den velstående familien Lycke. Som datter av en skipsreder har hun alt – unntatt sin mors kjærlighet. Hvorfor er moren så avvisende når hun overøser broren med kjærlighet?
Elle har et stort hjerte, ikke bare for sine nærmeste, men også for byens fattige. Hun ser at barna deres lider, og brenner etter å hjelpe dem.
En sjokkerende hendelse fører til at mange av Arendals innbyggere taper mye, og noen mister alt.

«Og vit det, at uansett hva som måtte komme, så skal jeg nok stå av stormen,» sa faren høytidelig og tok en dyp slurk av vinen.
Elle kjente hjertetakten øke. Pulsen hamret i halsgropen mens det strammet seg til i magen igjen. «Far, hva mener du med det? Fortell meg hva som er på ferde!» insisterte hun.


Bestill første bok gratis.
Bli abonnent på Magnolia.

 

«Umulig å legge fra seg. Terningkast 6!»
– Jernbanefrua, bokblogger

«En herlig sidevender det er å lett å drømme seg bort i.»
– Kjersti Weum Bekkestad, bokelsker

«En veldig god bok fra en spennende periode – med ekte, godhjertede karakterer man blir glad i! Jeg koste meg i Elles verden og gleder meg til fortsettelsen. Terningkast 5!»
– Inger Monica Stornes, serienyter


En liten hilsen fra forfatter Ragnhild Havstad til alle nye lesere av Magnolia

Handlingen i Magnolia er lagt til en dramatisk tid i Arendals historie. Det er nedgangstider, og en sjokkerende hendelse i 1886 gjør det brått mye, mye verre. Historien min handler om hvordan dette rammet en ung kvinne og familien hennes. Den handler også om hvordan hun kjemper seg ut av de strenge rammene kvinner levde innenfor.  

Kulissene er vakre Arendal og den nydelige skjærgården utenfor. Jeg har forsøkt å forestille meg byen slik den så ut da, og menneskene slik de kanskje levde. Magnolia er en del fakta og en liten dose historiske hendelser, godt blandet med to deler fri fantasi. Samt en god porsjon drama, romantikk og intriger.

Kos deg med serien!

Bøker i serien
Om forfatteren

RAGNHILD HAVSTAD (f. 1969) er født og oppvokst i Arendal og har sine røtter på Sørlandet, men har bodd på Hamar i mange år. Hun har bl.a. studert historie, spansk og engelsk, og jobbet innen reiseliv, som faglærer og nå i offentlig forvaltning. Ragnhild har alltid likt å skrive, og har bl.a. skrevet krimnoveller for et magasin samt bidratt til en lærebok.