Blodspill (Heftet)

Serie: Vestavind 4

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2024
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Vestavind
Serienummer: 4
ISBN/EAN: 9788202820312
Kategori: Romanserier
Omtale Blodspill

Bergen 1612

Det er ikke Marias skjebne å forgå i sjøen – hun skal bli i Bergen og aldri vende tilbake til Orknøyene. For familien hjemme må hun være død, bare på den måten kan hun unnslippe ekteskapet med Hawcro. Mens Leeona forbereder seg på å seile hjem, trygler Maria henne om å holde hemmelig at hun faktisk lever. Er dette et løfte Leeona kan gi?

I skuffelse over Marias svik har Ranald blitt med sin fetter George Sinclair til Norge. En skotsk armé skal kjempe på svenskekongens side, og leiesoldatene er på vei gjennom Gudbrandsdalen, intetanende om at en bondehær er under mobilisering, og at et blodig slag er i vente.

«Godt folk!» fortsatte lensmannen med sin velklingende, kraftige røst, som presten vel kunne misunne ham. «Det toger en fiende innover Gudbrandsdalen, som snart er fremme i vår bygd! En budstikke har nådd meg fra våre frender i Romsdal at leiesoldater til svenskekongen, et skottefølge, er på vei. Denne fienden har herjet og brent på sin vei.»

Til toppen

Andre utgaver

Blodspill
Bokmål Ebok 2024

Flere bøker av Torill Karina Børnes:

Utdrag

«Dette går aldri bra! Ved Gud den allmektige hvor jeg skulle ønske at du ville vende hjem med meg – hver dag har jeg bedt om det, men jeg blir ikke bønnhørt. Det må være en mening med det, selv om jeg ikke forstår hva det er.»

Maria svarte ikke. Hun hadde fått mange tegn på at hun sto foran et veiskille, og at det bare var én vei som var den rette å gå, og den var ikke etter søskenbarnets behag. Hvis Leeona ikke forsto det, fikk det være hennes sak. Det viktigste var at hun nå forsto at det eneste riktige, var å slippe Maria fri.

«Din munn vil være lukket for evig og alltid, og du vil aldri fortelle verken jarlesønnen eller Patrick Hawcro hvor jeg befinner meg?»

Leeona nikket bare og strøk hånden gjennom håret i en ny skjelvende og ulykkelig bevegelse.

Til toppen

Bøker i serien