Døden i myra (Heftet)

Serie: Skjebnestier 12

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Skjebnestier
Serienummer: 12
ISBN/EAN: 9788202653231
Kategori: Romanserier
Omtale Døden i myra

Viktor tror Lovise er død og skal senke henne i myra. Men Lovise lever, og i siste øyeblikk gjør hun motstand.

Grepet rundt ankelen hennes ble hardere. Lovise hulket. Hun tviholdt i stammen og prøvde desperat å trekke benet til seg. Det nyttet ikke. Nå kjente hun at han fikk tak i den andre ankelen hennes også.
«Er dere fanden meg itte menneskelige, noen ta dere?» hylte Viktor bak henne. «Du skar dø! Hører du? Dø!»

Til toppen

Andre utgaver

Døden i myra
Bokmål Ebok 2020

Flere bøker av Pia Pedersen:

Utdrag

Olaug huket seg ned innerst i bingen og knep øynene hardt igjen.
«Olaug?»
Hun gjemte hodet bak knærne. Hvis bare ikke sauene hadde blitt klippet! Da ville det ha vært mye mer å gjemme seg bak. Nå var de så spinkle og små her de gikk at hun sikkert var synlig mellom kroppene deres. Den eneste fordelen var at den andre ikke likte seg i fjøset. Forhåpentlig sto hun der og holdt seg for nesen mens hun lengtet etter å komme seg fortest mulig ut igjen.
«Olaug? Hvis du er her, kommer du frem med en eneste gang!»
Olaug gjorde seg så liten hun klarte. Hun ville ikke snakke med frøken Bakken, eller tante Gøril, som onkelen hadde bedt henne om å si. Hun kom aldri til å kalle den kvinnen for tante.
«Nei vel, da stenger jeg dørene!»
Hun fikk bare stenge. Olaug visste uansett hvordan hun kunne komme seg ut igjen.
Det klakket i skohæler, så lød et knirk og en skubbing av treverk mot mur idet døren ble dratt igjen. Mest sannsynlig ble haspen hektet på også.
Hadde det ikke vært for at hun var så redd, ville Olaug ha hoppet i været av glede over å ha sluppet unna. Men nå satte hun seg bare opp på kne og slo armene rundt den nærmeste søya.
Noe forferdelig hadde skjedd på Nergården. Hun var ikke dummere enn at hun skjønte det. Hun hadde gjenkjent mannen som kom ridende i full fart inn på tunet. Det var bonden på Brokerud, nærmeste nabo til Nergården, og hun hadde hørt at han sa noe om ‘skutt’ og at Fredrik og Johan måtte komme seg hjem så fort som råd var.

Til toppen

Bøker i serien