Frieriet (Heftet)

Serie: Emma og Johannes 8

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Emma og Johannes
Serienummer: 8
ISBN/EAN: 9788202538248
Kategori: Romanserier
Omtale Frieriet

Emma og Augusta tror Nicolai lyver om datteren, og bestemmer seg for å finne sannheten. Familien på Dal rammes av sykdom, og Tore må stå til ansvar for sine handlinger. Karen mottar et brev som truer med å ødelegge alt.

Hvert et ord sto som skrevet i ild. De flimret foran henne, og smerten var nesten ikke til å holde ut. Med et hikst reiste hun seg og famlet seg frem til døren, opp trappen og inn på soverommet, hvor hun sank på kne ved sengen og foldet hendene: – Kjære Gud, hjelp meg nå ... Hjelp meg i min nød. Karen ba inderlig og lenge, ba om tilgivelse for sin feighet og løgnene hun hadde båret på i alle disse årene. Hun var en synder.

Til toppen

Andre utgaver

Frieriet
Bokmål Ebok 2017

Flere bøker av Inger Harriet Hegstad:

Utdrag

– Hva var det? Dagny slapp et bringebær i spannet og lyttet. – Det hørtes ut som torden. – Torden? Emma så opp mot den blå himmelen og ristet på hodet. – Det må være noe annet. Det er jo bare en liten sky på himmelen. Se ... Hun pekte. – Ja, men den er blåsvart, ser du vel. En skikkelig tordensky. – Den lille der? Emma lo. – Jeg tror ikke det. Du hørte nok noe annet. Hun så på venninnen. Dagnys vakre øyne hadde et matt drag, og hun virket trist. På en dag som denne? Det var tydelig at noe plaget henne, men hva? – Er det mye å gjøre for tiden, sa hun mildt. Dagny trakk på skuldrene. – Det er det alltid, og nå har Tore bestemt at vi skal sette på fire kyr til. Det er det glade vanvidd. Hvem er det som må melke kyrne, ta seg av kinningen og alt det andre det medfører? Ikke han! Hun fnyste. – Han er stormannsgal, og det går meg på nervene ... far også. – Det er vel Einar som fremdeles bestemmer på gården. – Jo da, men Tore får det som han vil. Bare vent, skal du se. Det er ingenting som stopper Tore når han har satt seg noe i hodet. Emma trodde henne. Det gikk et grøss gjennom henne da hun tenkte på den dagen han kysset henne. Som om han trodde hun skulle gi seg hen til ham? Hun var ikke dummere enn at hun forsto hvorfor. Han ønsket å vise henne at han var mye mer til kar enn Olav. Hun ble rasende bare ved tanken. – Hvorfor ansetter dere ikke ei som kan avlaste deg? Dere har vel råd til det. – Råd har vi vel, og jeg har snakket med Tore om det flere ganger, men så lenge mor holder seg på bena, blir det ikke noe av. Emma ristet irritert på hodet. Hva var det med den fyren? – Så får Einar ordne med det da. Eller håper han at Synnøve snart kommer hjem og hjelper til? – Mor håper det, men far mener at Synnøve får holde løftet sitt om å bli der borte et år ... Tårene glimtet i blikket. – Jeg savner søsteren min, Emma. Noen ganger føler jeg at vi gjorde feil når vi sendte henne bort. Hun har ingen å gå til med problemene sine. Tante Gudrun har nok med sitt og sliter selv med nervene. Hun vet heller ikke hva som skjedde med Synnøve, så Synnøve er helt alene med tankene sine. Emma hadde ingen trøst å gi. Selv hadde hun dårlig samvittighet for at hun ikke hadde skrevet brev til Synnøve. Flere ganger hadde hun bestemt seg for å gjøre det, men det ble ikke noe av. Hun valgte alltid å gjøre noe annet, og skammet seg over det. – Har hun skrevet brev til deg? – Nei, hun svarer ikke på brevene mine. Det er vel fordi hun bebreider meg for at jeg ikke satte meg imot at hun ble sendt vekk. Hun føler at jeg svikter henne. Emma så for seg Synnøve den kvelden hun viste henne kniven, husket galskapen i blikket hennes. Var det feil av dem å sende henne til tanten? Burde de heller ha tatt henne med til doktoren? Hun trodde ikke det. Doktoren var flink med skader på kroppen, men når sjelen var skadet, var det vel lite han kunne gjøre. Kanskje hadde Einar og Serine fryktet at han ville få henne innlagt på et galehus.

Til toppen

Bøker i serien