Het lengsel (Heftet)

Serie: Veien hjem 17

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Veien hjem
Serienummer: 17
ISBN/EAN: 9788202538057
Kategori: Romanserier
Omtale Het lengsel

Nok en gang innhentes Kornelia av fortiden. Når Karijanne en dag kommer gråtende hjem fra skolen, tvinges Kornelia til å ta et oppgjør med ryktemakerne på øya.

Kornelias hjerte slo så hardt og tungt at hun var redd hun skulle falle død om på gulvet. Hun følte seg svimmel. Et kort øyeblikk hadde hun mest lyst til å snu om og flykte ut igjen, men det var som det satt en annen kraft i henne som naglet henne til gulvet. En kraft som nektet henne å røre seg.
– Bare glo, dere! sa hun og hatet den tydelige skjelvingen i stemmen. Hun skulle ikke skjelve nå. Hun skulle ikke være svak. Hun skulle stå bratt i ryggen, med hodet høyt hevet.

Til toppen

Andre utgaver

Het lengsel
Bokmål Ebok 2017
Het lengsel
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018

Flere bøker av Ellinor Rafaelsen:

Utdrag

Bjerkes opphissede åndedrett lød som støtvise stormkast ved siden av øret hennes. Kornelia klemte så hardt om saksen at det gjorde vondt inne i hånden da hun trakk armen litt tilbake for å få mer kraft til støtet mot ryggen på overfallsmannen. Da lød en sped, skjelvende stemme borte fra døren: – Mamma ... Mamma, hva gjør du? Kornelia snudde på hodet og så rett på Geir. Blek og forkommen sto han i døren inn til stuen med yndlingsbamsen klemt inntil seg. Øynene som møtte hennes under den rufsete, lyse luggen var svarte av redsel. Et par sekunder klemte hånden enda hardere om saksen, så kjente hun fingrene åpne seg og løsne taket. Saksen falt mot gulvet med et hardt smell. Bjerke reagerte ikke. Han hadde bare én tanke i hodet. Kornelia stirret som lammet på Geir i flere sekunder, før hun klarte å samle seg nok til å åpne munnen. – Løp, Geir! skrek hun. – Løp til Ragnhild og Jentoft. Be dem komme, med en gang! Geir lot seg ikke be to ganger. Han bråsnudde og forsvant fra døråpningen. Bare sekunder etter hørte hun ytterdøren slå igjen. Utsiktene til å få hjelp, ga henne nye krefter. Mens hun satte alt inn på å få skjøvet den tunge kroppen bort fra seg, var det som om glimt fra fortiden jog forbi hennes indre blikk. Emil Breili, i snøskavlen på veien ved Breili ... Hagen, i sjøkanten ved naustet til Agnar Elvenes ... Steinar Lid hjemme i hans og Katrines stue ... Minnene vekket et så voldsomt hat mot disse mennene at det føltes som en eksplosjon innvendig. Et brøl trengte seg opp gjennom strupen idet hun – uten at hun selv visste hvor hun fikk kreftene fra – klarte å bøye det ene beinet så hun fikk kjørt kneet opp i skrittet hans. Bjerkes brøl var ikke noe svakere enn hennes. Han slapp taket i henne og krøket seg sammen mens han gispet etter luft. Kornelia var ikke sen om å komme seg på beina. Hun ble stående et kort sekund og se ned på mannen som lå på gulvet og ynket seg. Så grep hun en av spisestuestolene og løftet den over hodet. Hun ville slå ham til han ikke kunne røre seg mer. Da først ville hun kunne puste rolig og kjenne seg trygg.

Til toppen

Bøker i serien