Mellom to liv (Heftet)

Serie: Evelinas drømmer 31

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2024
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Evelinas drømmer
Serienummer: 31
ISBN/EAN: 9788202818982
Kategori: Romanserier
Omtale Mellom to liv

Evelina har drømt om Julie, og drømmen sitter i henne som et mareritt når hun våkner. Hun liker ikke at Julie vinket, som om hun skulle forlate dem.

Avstanden mellom det store, hvite og lodne dyret som lå på siden med hodet hvilende på en flat stein, og den unge kvinnen som lå med ansiktet mot bakken, var ikke mer enn femti–seksti meter.

Janik så hvordan den hvite pelsen på dyret langsomt ble farget rød i brystregionen, men det var ikke det at han hadde skutt og drept en isbjørn som var viktig nå. Det var tanken på Julie, som lå nede mellom steinene, som fylte ham med en iskald redsel.

Til toppen

Andre utgaver

Mellom to liv
Bokmål Ebok 2024

Flere bøker av Ellinor Rafaelsen:

Utdrag

Evelina hadde sovet dårlig om natten på grunn av kramper i leggene. Hun hadde vært tidlig oppe likevel, og hadde spist frokost sammen med Johanna, Ørjan og Håkon. Så hadde hun hørt på søndagsgudstjenesten, som hun passet på å få med seg hver søndag. Men etter det hadde hun blitt så trett at hun hadde gått opp til seg selv og tatt seg en strekk på sofaen, under pleddet som Johanna hadde strikket til henne og gitt henne i julegave året før.
Nå var hun på vei ned trappen igjen, litt ør og omtåket fordi hun hadde sovet litt for lenge og litt for tungt. Det var sjelden hun sov på dagtid, hun følte seg ofte trettere etter slike småturer inn i drømmeland enn om hun sto imot trangen til å duppe av og kanskje heller gikk seg en tur eller fant noe å aktivisere seg med.
Hun skylte ansiktet med kaldt vann. Det hjalp litt. Hun følte seg mer våken etter det. Men drømmen hun hadde hatt, og som nok var den som hadde vekket henne, satt fremdeles i henne som en ubehagelig uro. Det kalde vannet hadde ikke klart å vaske den bort.
– Du må ha sovet godt, siden du sov så lenge, sa Johanna og så på Evelina da hun kom ned i stuen, der Ørjan satt og løste kryssord og Johanna spilte Ludo med Håkon. Søndagsfreden hvilte over stuen mens tunge regndråper trommet mot vinduet og buktet seg som sølvormer nedover mot vinduskarmen.
– Ja, jeg var langt inne i søvnen, svarte Evelina. – Er det noe kaffe på kjelen?
– Ja, den er nykokt. Johanna slo terningen og flyttet den røde brikken fire plasser fremover på brettet. – Hva skjedde i drømmeland da? spurte hun og lot Håkon trille terningen en gang til da den falt utenfor bordkanten.
– Jeg vet ikke ... Evelina ristet på hodet. – Jeg tror det var den drømmen jeg våknet av ...
– Hva drømte du da?
– Tja ... Evelina helte kaffe fra kjelen over i den koppen Lilja hadde gitt henne for flere år siden, der det sto bestemor på den ene siden. – Det er så rart ... Ja, du vet jo hvordan det er når man drømmer. Det er liksom ingenting som henger sammen. Alt er bare et sammensurium. Og så forsvinner det når du våkner ... Nå husker jeg knapt hva det var jeg drømte. Men det handlet om Julie.
– Å? Johanna så opp og ble sittende og holde terningen i hånden. – Jeg håper det var en hyggelig drøm.
– Ja ... jo ... det var det sikkert. Jeg husker ikke lenger, svarte Evelina unnvikende.
Det siste var ikke helt sant. Hun husket drømmen altfor godt. Og det hadde ikke vært noen hyggelig drøm.

Til toppen

Bøker i serien