I ly av mørket (Heftet)

Serie: Alvestad 70

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Alvestad
Serienummer: 70
ISBN/EAN: 9788202737726
Kategori: Romanserier
Omtale I ly av mørket

Julen 1909 er Alvestad-klanen spredt over flere land og kontinenter. Noen feirer på Alvestad, mens Embrek og familien feirer amerikansk jul, Alva er i Frankrike og Anders er til sjøs. Agnes er i Bergen, hvor hun har fått besøk av Ruben Almholt. Mens følelsene utvikler seg mellom de unge, skjer det skremmende ting i ly av mørket …

– Er De ikke i det minste interessert i å finne ut av om vi har rett? smalt det fra Agnes. Hun greide ikke holde seg lenger. Hun var skuffet. Hvorfor var Borghild så utilnærmelig? Hun hadde pratet om at hun elsket sin mann over alt på jord. Var hun ikke da nysgjerrig på å finne ut om det lå noe forbrytersk bak hans dødsfall?

Til toppen

Andre utgaver

I ly av mørket
Bokmål Ebok 2022

Flere bøker av Elin Brend Johansen:

Utdrag

– Og du skal altså gifte deg, Ruben, med denne flotte piken. Borghild nikket mot Agnes.

– Ja, jeg er meget glad for det. Agnes er en skjønn pike, som viser godhet mot alle.

Borghild smilte og nikket. Hun satte fra seg blomsterpotten hun hadde holdt i hånden. – En vakker blomst, mumlet hun, uten at Agnes forsto om Borghild siktet til henne eller potteplanten hun nettopp hadde satt fra seg.

– Farmor, Agnes og jeg må tale med deg om en vanskelig sak. Ruben skuslet ikke bort tiden. Alvoret var tilbake i fjeset. – Vi frykter at noe er veldig galt i dette huset.

Borghild rettet seg raskt opp og satte øynene i ham. – Er det fruen? spurte hun med hard røst.

Det slo Agnes at Borghild aldri hadde brukt fornavnet til svigerdatteren. Hun omtalte henne bare konsekvent for «fruen», som om hun ikke ville ta navnet i sin munn. Lå det mer mellom linjene enn hun tidligere hadde greid å forstå?

Hun ville spørre, men det var best å la Ruben ta seg av spørsmålene i starten. Det var tross alt slik de hadde avtalt å gjøre det.

– Det som skjedde med farfar ... vi mistenker han ble tatt av dage.

Borghilds fikk et forskrekket blikk i fjeset. Hun snublet noen skritt bortover mens hun viftet med hendene.

– Julius? hvisket hun.

– Jeg hørte saker den natten farfar falt ned trappen. Jeg tror det var krangling, sa Ruben.

Den forvirrende minen i Borghilds fjes forsvant. Øynene hun satte i Ruben, var igjen klare, og de gnistret. – Min mann talte med seg selv, og han falt ned trappen. Han var drukken. Det var politiets konklusjon. Hvorfor skulle de ta feil?

– Men tenk om det ikke forholder seg slik? Jeg vet at det forsvant noen papirer etter farfars død. Og nylig overhørte Agnes at onkel Cornelius ble truet. Senere ble murstein kastet inn gjennom vinduene. Hva om alt dette henger sammen?

– Dere unge har en altfor livlig fantasi. Dere kunne trenge noe å ta dere til, feide Borghild ham av. Hun gikk bort til skrivebordet ved vinduet og satte seg ned, grep pennen og dyppet den i blekk.

– Jeg behøver sjelden å la tankene gli ut i usannsynligheter. Plantene, bøkene og skrivingen holder meg opptatt på alle mulige vis. Det er ikke bra med for meget lediggang. En kan fort få både det ene og det andre for seg.

Agnes og Ruben vekslet blikk. Dette hadde ikke gått slik noen av dem hadde ventet seg.

– Hvis da ikke dette er fri fantasi, hm? Et forsøk på å lure meg ut av min isolerte tilværelse, fordi det ikke lenger passer fruen at jeg sitter her oppe uten ønsker om å stige inn i den vanlige verdenen igjen.

– Min tante vet ikke at vi er her, farmor, sa Ruben.

– Hemmelighetene lever i beste velgående her på Nygaardshøyden, smilte Borghild Almholt. Hun bøyde seg over papiret.

Til toppen

Bøker i serien